| 
 | 
| PİRPİRİM LAHANASI (Bayburt) | 
|  | acara Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 04.07.2005
 Mesajlar: 143
 Şehir: Mordoğan
 | Kısa URL: https://ml.md/lc40044 Gönderme Tarihi: 27.Ağu.2009
 2,046 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 MALZEMELER
 1.5 kilo pirpirim
 250 gram kıyma
 1 bardak bulgur
 2 adet soğan
 bir kaşık salça
 kırmızı acı biber
 tereyağı
 
 YAPILIŞI
 Tereyağını derin bir tencerede eritin. Kıymayı iyice pişene kadar kavurun. İnce kıyılmış soğanları kavurduğunuz kıymaya ilave edin. Salçayı da kıymaya yedirin. 3 su bardağı sıcak suyu kıyma karışımına ekleyin ve kısık ateşte kaynamaya bırakın. Bu arada doğranmış pirleri suda haşlayın. 1 su bardağı bulguru ve haşlanmış pirleri kıymaya ilave edin ve 10 dakika kısık ateşte pişirin. Tuz ve biberle lezzetlendirip servis yapın.
 
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |