| 
 
| 
 
 
 | 
 
PİRPİRİM BORANİ | 
 
  | 
tokmak 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.07.2011 
Mesajlar: 53
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc66126 
Gönderme Tarihi: 24.Tem.2011 
2,122 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Yaban semizotu: 2 bağ
 
Buğday: 1 çay  bardağı
 
Nohut: 1 çay bardağı
 
Süzme yoğurt: 3 yemek kaşığı
 
Yeteri kadar tuz ve karabiber
 
Ayçiçek yağı: 3 çorba kaşığı
 
Kuru soğan: 1 orta boy
 
 
Buğdayı ve nohutu önceden haşlayın. Pirpirimi (semiz otu) soğan ile kavurduktan sonra haşlanan buğday ile nohutun içerisine katıp bir bardak su ilave edin. Orta ateşte kaynayan yemeğin üzerine süzme yoğurt, tuz ve karabiber ilave ederek sıcak servis edin.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
PİRPİRİM BORANİ Tarifleri Bamya Tarifleri
 | 
 
 
 
 |