| 
 
| 
 
 
 | 
 
Pırpeç Çöreği | 
 
  | 
HandeT 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 15.06.2005 
Mesajlar: 41 Şehir: Urfa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc4310 
Gönderme Tarihi: 29.May.2006 
3,198 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1 kilogram un
 
1 su bardağı su
 
1 tutam tuz
 
1,5 su bardağı yoğurt
 
1 su bardağı lor peyniri
 
2 adet yumurta
 
50 gram margarin
 
 
Ele yapışmayacak yumuşaklıkta hamur yoğrulur. 12 eşit parçaya ayrılır 6 adet altına 6 adet üstüne olacak şekilde altı hamur tabak büyüklüğünde açılır araları eritilmiş yağ ile yağlanarak hamurlar tepsi büyüklüğüne gelene kadar elle büyütülür. Yağlanan tepsiye konur. İç malzemesi de karıştırılır hamurun üstüne dökülür kalan hamurlarda aynı şekilde yapılır tepsinin üstüne konur kenarları fazla bastırmamak kaydıyla birleştirilir. Üzeri de yağlanır 200 derecede üstü kızarana kadar pişirilir. Ilık olarak servis yapılır.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Pırpeç Çöreği Tarifleri Arnavut Yemekleri
 | 
 
 
 
 |