350 g pirinç
1 litre süt
50 g şeker
1 limonun kabuğu
2 yemek kaşığı tereyağ
3 adet ekstra büyük yumurta
3 yemek kaşığı rom (isteğe bağlı olarak)
120 g kek unu
10 g hazır maya
Kızartma yağı
Pudra şekeri
Derin bir tavada pirinç, süt, şeker, limon kabuğu ve tereyağını birleştirin ve pirinç pişene kadar kaynatın.
Ateşten alın ve ılımaya bırakın, daha sonra yumurta sarılarını rom ile karıştırın.
Yumurta beyazlarını katılaşana kadar çırpın ve daha sonra pirinç ile birleştirin.
Son olarak bütün karışımı un ve maya ile karıştırın.
Derin bir tencerede yağı kızdırın. Kaşık dolusu pirinç karışımını toplar haline getirin ve altın sarısı olana kadar kızartın.
Kevgir ile yağın içinden alın ve kâğıt peçete ile yağından arındırın.
Üzerine pudra şekeri serperek servis yapın.
|