| 
 
| 
 
 
 | 
 
PİRİNÇLİ TÜRLÜ | 
 
  | 
necmiyeturk 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.04.2006 
Mesajlar: 70 Şehir: Dikmen/Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc2953 
Gönderme Tarihi: 30.Nis.2006 
4,122 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
MALZEMELER
 
1/2 bardak pirinç 
 
1 çay bardağı zeytinyağı 
 
250 gr. pirzola et
 
2 adet soğan
 
1 adet domates
 
1 adet yuvarlak doğranmış patates 
 
2 adet doğranmış sivri biber
 
1 yemek kaşığı domates sosu 
 
1/2 limon suyu
 
Yeteri kadar tuz
 
 
HAZIRLANIŞI
 
Yemeklik doğradığınız soğanı, zeytinyağında kavurun. İçine etleri, pirinci, limon suyunu, tuzu ve biraz daha su ekleyerek karıştırın ve pişmeye bırakın. Ayrı bir tavada patates ve sivri biberleri kızartın. Bu malzemeleri servis tabağına sırasıyla dizip üzerinde domates sosu gezdirin.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
PİRİNÇLİ TÜRLÜ Tarifleri Bamya Tarifleri
 | 
 
 
 
 |