| 
 
| 
 
 
 | 
 
Pirinçli Soğan Dolması | 
 
  | 
EnginAr 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 27.04.2006 
Mesajlar: 68 Şehir: Bayrampaşa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc3467 
Gönderme Tarihi: 05.May.2006 
2,948 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1 su bardağı pirinç
 
Yarim su bardagi su
 
2 çorba kasigi soya yagi
 
1 su bardagi rendelenmis kasar peyniri
 
1 fincan tavuk suyu
 
1 dis sarımsak
 
1-2 demet dereotu
 
 
Bir tavada yag kizdirip pirinci hafif kavurun. Içine ezilmis sarımsak, kiyilmis dereotu, tuz ve kirmizi biberi ekleyip biraz daha kavurun. Pirinçler göz göz olunca 1 fincan tavuk suyunu ilave edip suyunu çekene kadar kaynatin. Soğanların kabuklarini soyup ortadan 2'ye ayirin. Içlerine hazirlamis oldugunuz pirinçli karisimdan doldurun ve firin kabina dizin. Dolmalarin üzerine kasar peyniri rendesi serpistirip 20 dakika soğanlar pisene kadar firinlayin.
 
 
 
 
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 17.04.2023
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Pirinçli Soğan Dolması Tarifleri Dolmalar
 | 
 
 
 
 |