|
|
Pirinçli Pazı Çorbası |
|
referans
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 15.06.2011
Mesajlar: 50 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc64813
Gönderme Tarihi: 23.Haz.2011
2,762 defa indirildi / yazdırıldı
|
1/2 demet pazı
1 çay bardağı pirinç
5 su bardağı su
3 çorba kaşığı tereyağı
1 adet soğan
1 çorba kaşığı salça
1 su bardağı süt
Tuz
Pirinci, üzerine beş su bardağı su ekleyip pişmeye bırakın. Ayrı bir tencerede tereyağını eritin ve ince doğranmış soğanı kavurun. Üzerine ince kıyılmış pazıyı ilave edin. Pazı yumuşayınca salçayı ekleyin ve 1-2 dakika kavurun. Pirinç yarı yarıya yumuşayınca üzerine pazıyı ilave edin. Tuzunu katın. Sütü ekleyip 15 dakika pişirin.
|
|
Pirinçli Pazı Çorbası Tarifleri Balık Çorbası Tarifleri
|
|