| 
 
 Samsun Kültür ve Turizm Müdürlüğü
 
 Pirinç 1 Su bardağı
 Yumurta 4 Adet
 Maydanoz 1/2 Demet
 Karbonat 1/2 Çay kaşığı
 Karabiber
 Tuz
 Sıvı yağ
 
 Pirinç haşlanıp süzülür (artmış pilavdan da olur). Soğuduktan sonra içine yumurtalar kırılır. Kıyılmış maydanoz, karbonat (yağ çekmesin diye), karabiber ve tuz eklenerek karıştırılır. Tavada sıvı yağ kızdırılır. Karışım tüm tavayı kaplayacak şekilde tavaya dökülür. Sallanarak altı kızartılır. Üstüne bir tabak konularak ters çevrilir. Yağ azalmışsa yağ eklenir. Çevrilen yüz de aynı şekilde kızartılır. Servis tabağına alınıp dilimlenir.
 
 
  
 
 |