| 
 | 
| Pirinçli Mantı (Kastamonu) | 
|  | Saadet Türkçe Admin
 
  
 Kayıt: 12.07.2005
 Mesajlar: 9281
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc31679 Gönderme Tarihi: 23.Arl.2008
 6,071 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Kastamonu İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
 
 2 su bardağı un
 1 su bardağı su
 1.5 su bardağı et suyu
 İç malzemesi:
 1 su bardağı pirinç
 1/2 demet maydanoz
 1 adet soğan
 1/2 su bardağı su
 1/2 çay bardağı sıvıyağ
 Tuz
 Karabiber
 
 Un tuz su yoğrularak çok sert bir hamur yapılır. Diğer tarafta soğan küçük küçük doğranır, yağda pembeleşene kadar kavrulur. Pirinçler ilave edilir ve bir iki dakika daha kavrulur. Su tuz karabiber eklenir ve suyunu çekene kadar pişirilir. Ateşten aldıktan sonra maydanoz ilave edilir. Hamur açılır küçük kareler halinde kesilir. Ortalarına iç malzemesi konur. Karelerin dört kenarından tutarak ortada birleştirilir. 200 dereceye ayarlanmış fırında 50 dakika pişirilir. Üzerine 1.5 su bardağı  et suyu dökülür, sade veya yoğurtla birlikte servis edilir.
 
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |