|
|
PİRİNÇLİ LÜFER |
|
sanatkar
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 09.09.2007
Mesajlar: 51
|
Kısa URL: https://ml.md/lc23434
Gönderme Tarihi: 25.Nis.2008
2,648 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme:
1 lüfer
1 çay bardağı pirinç
1 su bardağı su
10 mantar
3 yeşil biber
yarım su bardağı kereviz sapı
1 domates
kırmızı biber
çeyrek demet dereotu
1 çay kaşığı fesleğen
tuz
Yapılışı:
Pirinçleri az tuzlu suda haşlayın. Haşlama suyunda bir müddet beklettikten sonra süzün. Diğer tarafta, lüferi temizleyin ve ikiye keserek az suyla 5 dakika haşlayın. Kereviz saplarını temizledikten sonra ince ince doğrayın. Mantarları ikiye keserek hazırlayın. Yayvan bir tencereye balığı dizin. Üzerine pirinci, mantarları, domatesi ve diğer malzemeleri yerleştirin. Tencerenin ağzını kapatıp, 10 dakika pişirin.
|
|
PİRİNÇLİ LÜFER Tarifleri Balıklar
|
|