Malzeme:
 
1 lüfer
 
1 çay bardağı pirinç
 
1 su bardağı su
 
10 mantar
 
3 yeşil biber
 
yarım su bardağı kereviz sapı
 
1 domates
 
kırmızı biber
 
çeyrek demet dereotu
 
1 çay kaşığı fesleğen
 
tuz
 
 
Yapılışı:
 
Pirinçleri az tuzlu suda haşlayın. Haşlama suyunda bir müddet beklettikten sonra süzün. Diğer tarafta, lüferi temizleyin ve ikiye keserek az suyla 5 dakika haşlayın. Kereviz saplarını temizledikten sonra ince ince doğrayın. Mantarları ikiye keserek hazırlayın. Yayvan bir tencereye balığı dizin. Üzerine pirinci, mantarları, domatesi ve diğer malzemeleri yerleştirin. Tencerenin ağzını kapatıp, 10 dakika pişirin.
  
 |