Malzeme listesi
500 gr az yağlı dana kıyma
1 su bardağı pirinç
1 adet orta boy kuru soğan
1 çay kaşığı tuz, karabiber
1 çay kaşığı yenibahar, kimyon
1 adet yumurtanın sarısı
1 demet maydanoz
Kızartmak için;
1 su bardağı sıvıyağ
1 adet yumurtanın akı+1 adet yumurta
Yapılışı:
Kıymanın yarısını bir tavaya koyup kendi suyunu bırakıp tekrar çekinceye kadar 5 dakika kavurup ocaktan alın ve soğutun.
Pirinci yıkayıp süzün. 2 su bardağı suda 10 dakika hafifçe haşlayıp tekrar suzun ve soğumasını bekleyin.
Diğer taraftan, soğanı soyup rendeleyin. Kavrulmuş kıyma, kimyon yenibahar, ince kıyılmış maydanoz, haşlanmış pirinç, rendelenmiş soğan, yumurta sarısı, tuz ve karabiberi derin bir kaba aktarıp 5 dakika kadar yoğurun.
Unu bir tabağa yayın. Yumurtaları çukur bir kapta çırpma teli yardımıyla çırpın. Köfte hamurundan cevizden büyük parçalar koparıp elinizle yuvarlayarak uzun yassı köfteler hazırlayın.
Sıvıyağı tavada kızdırın. Köfteleri yumurtaya bulayıp kızgın yağda tavayı hafifçe sallayarak ve köfteleri çevirerek kızartın. Kızaran köftelerı kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını süzdürün. Servis tabağına yerleştirip sıcak servise sunun.
|