300 gr orta yağlı kıyma
1 dilim bayat ekmek
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay bardağı pirinç
8 su bardağı su
Terbiye için:
1 adet limon
1 adet yumurta
2 çorba kaşığı un
Bayat ekmek ufalanır, kıyma, tuz ve karabiber eklenir, bütünleşene kadar yoğrulur, misket gibi köfteler yapılır. Köfteler 200 derece fırında pişirilir. Bu arada tencereye kaynar su bırakılır, yıkanmış pirinçler bırakılır, tuz eklenir. Pirinçler şişince köfteler atılır, bir taşım birlikte pişirilir. Bu arada terbiye malzemesi başka bir kapta çırpılır. Kaynamakta olan çorbadan biraz alınarak ılıtılır. Sonra yavaşça çorbaya akıtılır. Birlikte bir taşım pişirilir.
|