| 
 
| 
 
 
 | 
 
PİRİNÇLİ KIŞ TÜRLÜSÜ | 
 
  | 
necmiyeturk 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.04.2006 
Mesajlar: 70 Şehir: Dikmen/Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc2940 
Gönderme Tarihi: 30.Nis.2006 
2,641 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
MALZEMELER
 
1 su bardağı pirinç 
 
1 fincan soya yağı
 
1,5 su bardağı kuru fasulye konservesi 
 
2 adet havuç
 
100 gr. sucuk
 
4 çorba kaşığı domates rendesi 
 
Yarım demet dereotu 
 
Yeterince tuz ve karabiber
 
 
HAZIRLANIŞI
 
Önce pirinci bir tencerede haşlanmaya bırakın. Pirinç pişince fasulyeyi ilave edip karıştırın. Havuçları ve sucukları küp şeklinde dilimleyip tencereye ilave edin. Ayrı bir yerde 3 çorba kaşığı domates rendesi, 1 çorba kaşığı soya yağı ve yeterince tuz-karabiber ilave edip ateşte biraz kavurun. Bu karışımı pirinçli karışıma ilave edip kaynamaya bırakın. Üzerini dereotu ile süsleyerek sıcak olarak servis yapabilirsiniz.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
PİRİNÇLİ KIŞ TÜRLÜSÜ Tarifleri Bamya Tarifleri
 | 
 
 
 
 |