| 
 
| 
 
 
 | 
 
PİRİNÇLİ KATMER KÖFTE | 
 
  | 
necmiyeturk 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.04.2006 
Mesajlar: 70 Şehir: Dikmen/Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc2936 
Gönderme Tarihi: 30.Nis.2006 
3,944 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
MALZEMELER
 
3 su bardağı pirinç
 
4 tatlı kaşığı kuş üzümü
 
4 orta boy havuç
 
2 adet patates
 
5 adet yumurta
 
maydanoz
 
karabiber
 
kırmızıbiber
 
alabildiğince un
 
sıvı yağ
 
 
HAZIRLANIŞI
 
Princi çelik tencerede 5 bardak su ile kısık ateşte pişirin. Başka bir tencerede havuç ve patatesleri haşlayın. Haşlanan malzemeler ezilerek kuş üzümü ile karıştırılır. Bunların üzerine suyu çekilen pirinç, karabiber, kırmızıbiber, tuz ve biraz un ilave edilir.  Bu malzemeler yumurta büyüklüğünde köfte haline getirilir. Önceden çırptığımız yumurtaların içine batırılarak kızgın yağda kızartılır. Kızaran pirinçli köftemiz servis tabağına alınarak üzerine kırmızıbiber ve maydanoz ile süslenerek servis yapılır.
 
 
 ML® Pirinçli Köfte için tıklayın
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
PİRİNÇLİ KATMER KÖFTE Tarifleri Bulgur Köfte Tarifleri
 | 
 
 
 
 |