https://www.sabah.com.tr
 
 
2 adet soğan
 
3 çorba kaşığı sıvı yağ
 
1 çay bardağı dolmalık fıstık
 
600 gram kıyma
 
1 su bardağı pirinç
 
1 su bardağı su
 
1 demet nane
 
1 çorba kaşığı tarçın
 
1 tatlı kaşığı mercanköşk
 
1 çay bardağı kuş üzümü
 
1 kg yufka
 
Yarım çay kaşığı karabiber
 
Tuz
 
Kızartmak için:
 
Sıvı yağ
 
Üzeri için:
 
300 gram rendelenmiş kaşar peyniri
 
 
Soğanı küp doğrayıp, sıvı yağda kavurun. Dolmalık fıstık ilave edip, kavurmaya devam edin. Kıyma ilave edip, kıyma suyunu salıp yeniden çekene dek soteleyin. Pirinç ekleyip, 3 dakika kavurun. Su ilave edip, pişmeye bırakın. Kıyılmış nane, tarçın, mercanköşk, kuş üzümü, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. Her bir yufkayı 8 üçgen parçaya bölün. Yufkaları düz bir zemine serip, geniş taraflarına naneli karışımı pay edin. Sigara böreği gibi sarıp, kızgın sıvı yağda kızartın. Üzerlerine kaşar peyniri serpip servis yapın.
 
 
 
  
 |