| 
 
| 
 
 
 | 
 
Pirinçli Ekmek | 
 
  | 
düzenli 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 09.07.2018 
Mesajlar: 23 Şehir: Hatay | 
Kısa URL: https://ml.md/lc135387 
Gönderme Tarihi: 10.Tem.2018 
1,295 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
2 bardak beyaz ekmek unu
 
1 tatlı kaşığı kuru maya
 
1 çorba kaşığı şeker
 
1 çay kaşığı ince deniz tuzu
 
1 bardak pişmiş soğutulmuş pirinç
 
1 çorba kaşığı zeytinyağı
 
 
Un, maya, şeker ve tuzu karıştırın.
 
Pirinci ve 280 ml yağ ile 1 fincan ılık suyu karıştırın. Daha sonrada kuru malzemelerle karıştırın.
 
Hamuru hafifçe yağlanmış bir yüzeyde 10 dakika ya da pürüzsüz ve elastik hale gelene kadar yoğurun.
 
Hamuru streçle kaplayıp 1-2 saat veya boyut olarak ikiye katlanana kadar dinlendirin.
 
Hamuru yağ sosuna koyun. 90 ° çevirin ve diğer tarafa sıkıca yuvarlayın, ardından uçları altından tutun ve hamuru yağlanmış bir somun kabına aktarın ve ek yerini altında tutun.
 
Kalıbın ağzını kapatın ve 1 saat ya da boyut olarak iki katına çıkana kadar bekletin.
 
Bu arada, fırını 220 ° C'ye önceden ısıtın.
 
35-40 dakika veya  altına dokunduğunuzda ekmek sesi duyuluncaya kadar pişirin.
 
Ekmeği bir tel rafa aktarın ve dilimlemeden önce soğumaya bırakın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Pirinçli Ekmek Tarifleri Galeta Tarifleri
 | 
 
 
 
 |