| 
 
| 
 
 
 | 
 
Pirinçli Ciğer Yahnisi | 
 
  | 
Göksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2015 
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc118418 
Gönderme Tarihi: 25.Tem.2016 
2,202 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
250 gr kuzu veya dana ciğeri
 
1 yemek kaşığı bitkisel margarin
 
2 adet orta boy kuru soğan
 
2 adet orta boy yeşil biber
 
2 adet orta boy
 
1 su bardağı pirinç
 
1 çay kaşığı tuz, karabiber
 
 
Tavla zarı formunda doğranmış kuzu ya da dana ciğerini yıkayıp süzdükten sonra, margarinle birlikte orta boy bir tencereye aktarın. Orta ısılı ateşte sürekli karıştırarak 5-6 dakika kavurun. Ciğerler suyunu bırakıp tekrar çekince incecik doğradığınız soğan ve ince halkalar şeklinde dilimlediğiniz sivri biberleri ekleyip karıştırın. Yaklaşık 2-3 dakika daha kavurduktan sonra tuz ve karabiberi de serpiştirin. Yıkayıp süzdüğünüz pirinci ve kabuklarını soyup domatesleri de ilave edin. Son olarak, 2 su bardağı ılık suyu da aktarıp kısık ateşte, pirinç suyunu çekinceye kadar pişirin. Sıcak sıcak servise sunun.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Pirinçli Ciğer Yahnisi Tarifleri Beyin Tarifleri
 | 
 
 
 
 |