| 
 
| 
 
 
 | 
 
Pirinçli Börek (görsel) | 
 
  | 
Banu Atabay 
Yazar 
 
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 1486 Şehir: Beşevler ÇANKAYA | 
Kısa URL: https://ml.md/lc51813 
Gönderme Tarihi: 19.May.2010 
3,832 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Türkçe altyazılıdır.
 
 
           
 
 
 
Mütevazı Lezzetler mutfağından kucak dolusu sevgiler
 
bu bölümümüzde Antep mutfağına ait lezzetli bir börek tarifi paylaşacağız
 
"Pirinçli Börek"
 
ama önce malzemeler
 
1 adet yumurta
 
1 su bardağı yoğurt
 
1 kahve fincanı sıvıyağ
 
2 kahve fincanı su
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
ve alabildiği kadar un
 
içi için; 100 gram kıyma
 
1 çay bardağı pirinç
 
1 çay bardağı antepfıstığı
 
1 adet kuru soğan
 
1 çorba kaşığı tereyağı
 
1 çay kaşığı karabiber
 
ve tuz
 
kızartmak için; sıvı yağ
 
malzeme listesinden sonra hamurumuzu yoğurarak işlemlere başlayalım
 
1 adet yumurtamız var demiştik, önce bunu kırıyoruz
 
1 su bardağı yoğurt...
 
sıvıyağ...
 
2 kahve fincanı su...
 
ve tuz ilave ediyoruz
 
öncelikle sıvı malzememizi karıştırıyoruz
 
evet pürüzsüz bir hal aldı
 
şimdi üzerine serte yakın bir kıvamda hamur olana kadar...
 
un ilave ederek yoğuruyoruz
 
hamurumuz yavaş yavaş istediğimiz sert kıvama geliyor
 
evet hamurumuz oldu
 
şimdi yarım saat kadar şöyle bekletiyoruz
 
hamurumuz dinlenirken biz de içimizi hazırlayalım
 
yıkadığımız pirincin üzerine 1-2 parmak geçene kadar su koyuyoruz
 
ve kısık ateşte şişene kadar pişiriyoruz
 
pirincimiz haşlanıyor, hamurumuz dinleniyor
 
şimdi içi hazırlamaya devam ediyoruz
 
1 adet kuru soğanımızı ince bir şekilde doğruyoruz
 
soğanımızı doğradık artık ateşin başına gidebiliriz
 
tavaya tereyağını bıraktık şimdi biraz erimesini bekliyoruz
 
artık soğanımızı ilave edebiliriz
 
şeffaflaşana kadar kavuruyoruz
 
şimdi sıra kıymada
 
tane tane olması için sürekli karıştırarak kavuruyoruz
 
kıymamız kavrulduktan sonra, az önce haşladığımız...
 
ve böreğimize adını veren pirincimizi ilave ediyoruz
 
şöyle birkaç tur çeviriyoruz
 
birkaç dakika pirinci de çevirdikten sonra ateşi kapatıyoruz
 
1 çay bardağı dövülmüş antepfıstığını...
 
tuzu, karabiberi ilave ediyoruz
 
yörede hasbir de ilave ediliyor
 
bulabilirseniz hasbir de kullanabilirsiniz
 
artık soğuması için bir süre bekleyeceğiz
 
hamurumuzu yoğurduk dinlendirdik
 
içimizi pişirdik soğuttuk
 
şimdi artık şekillendirme aşamasına geçebiliriz
 
biliyorsunuz hamurumuz dinlenince daha güzel açılıyor
 
cevizden biraz daha büyük parçalar alıyoruz
 
yarım limon kadar da diyebiliriz
 
hamurlarımızı hazırladık
 
şimdi her pazıyı tatlı tabağından biraz daha küçük çapta açacağız
 
biraz unlayarak ve içi yerleştireceğiz
 
bu büyüklük yeterli, biraz ununu silkelim
 
ve hazırladığımız pirinçli içten yeteri kadar koyalım
 
biraz da bastıralım ki dökülmesin
 
üzerine geri kalan kısmı kapatıyoruz
 
ve kenarlarına çok güzel bastırıyoruz
 
bu şekilde diğer hamur parçalarını da hazırlıyoruz
 
sonuncu böreğimizi de kapatıyoruz
 
artık böreklerimizi kızartmak üzere ocağın yanına gidebiliriz
 
tavayı ateşe yerleştiriyoruz
 
bir parmak kalınlığında olacak şekilde ayçiçeği yağımızı bırakıyoruz
 
ve biraz ısınması için bekliyoruz
 
yağımız çok kızmayacak, sadece ısınacak
 
böreklerimizi bırakıyoruz
 
böreklerin bir yüzü kızardı, diğer yüzünü çeviriyoruz
 
aynı şekilde kızarınca yağdan alacağız
 
diğer yüzü de kızardı artık yağdan alabiliriz
 
ve diğerlerini de aynı şekilde kızartmaya devam ediyoruz
 
pirinçli börekler kızardı, çok lezzetli görünüyor
 
evet bugün Mütevazı Lezzetler mutfağında...
 
Gaziantep imzalı muhteşem lezzetli bir börek tarifi hazırladık
 
denerseniz pişman olmayacağınıza emin olun
 
şimdiden Afiyet Olsun!
 
 
 ML® Pirinçli Börek için tıklayın
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Pirinçli Börek (görsel) Tarifleri Video Çorba Tarifleri
 | 
 
 
 
 |