Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Ahtapot Tarifleri > Pirinçli Balık Yahnisi (1 adet - 67,807 defa bakıldı)

Pirinçli Balık Yahnisi


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Ahtapot Tarifleri
Alabalık Tarifleri
Barbunya Balığı Tarifleri
Çinekop Tarifleri
Çipura Tarifleri
Dil Balığı Tarifleri
Fener Balığı Tarifleri
Gümüş Balığı Tarifleri
Hamsi Tarifleri
İstavrit Tarifleri
İzmarit Tarifleri
Kalamar Tarifleri
Kalkan Tarifleri
Kefal Tarifleri
Kılıç Tarifleri
Kırlangıç Tarifleri
Lahos Tarifleri
Levrek Tarifleri
Lüfer Tarifleri
Mercan Tarifleri
Mersin Balığı Tarifleri
Mezgit Tarifleri
Minekop Tarifleri
Morina Tarifleri
Mürekkep Balığı Tarifleri
Palamut Tarifleri
Pisi Balığı Tarifleri
Sardalya Tarifleri
Sazan Tarifleri
Sinarit Tarifleri
Somon Tarifleri
Tatlısu Levreği Tarifleri
Tekir Tarifleri
Ton Balığı Tarifleri
Torik Tarifleri
Turna Tarifleri
Uskumru Tarifleri
Yayın Tarifleri
Zargana Tarifleri
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Pirinçli Balık Yahnisi

O'kadın
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.08.2008
Mesajlar: 61
Şehir: Çankaya
Kısa URL: https://ml.md/lc30354
Gönderme Tarihi: 16.Kas.2008
2,260 defa indirildi / yazdırıldı




4 tatlı kaşığı ayçiçek yağı
1 iri soğan (ince doğranmış)
2 diş sarımsak (ince kıyılmış)
1 çorba kaşığı un
1 acı sivribiber (sap ve çekirdekleri temizlendikten sonra, küçük parçalar halinde doğranmış)
600 g beyaz etli balık
100 g pirinç
3 dolmalık biber (sap ve çekirdekleri temizlendikten sonra, ince şeritler halinde kesilmiş)
1 kereviz sapı (verevine ince doğranmış)
750 g olgun domates (kabukları soyulup, çekirdekleri çıkarıldıktan sonra, iri doğranmış)
1/2 tatlı kaşığı tuz
30 g jambon (ince şeritler halinde kesilmiş; isteğe bağlı)

Bir tencereye ayçiçek yağının 2 çorba kaşığını koyup, tencereyi orta ateşe oturtarak, yağı ısıtın. Isınınca soğanları ekleyip, sık sık karıştırarak, altın sarısı bir renk alıncaya kadar (8-10 dakika) pişirin. Delikli kaşıkla soğanların yarısını bir tabağa çıkarın.
Tencereye sarımsakları koyup, karıştırdıktan sonra, 1 dakika pişirin. Un, acı sivribiber parçaları ve 1 su bardağı su ekledikten sonra, bir taşım kaynatın. Kaynayınca ateşi kapatın.
Bu arada küçük bir tencereye 1/4 litre (1 su bardağı) su koyup, tencereyi orta ateşe oturtarak, suyu bir taşım kaynatın. Kaynayınca pirinçleri koyup, bir kez karıştırdıktan sonra, ateşi kısın ve tencerenin kapağını kapatarak, pirinci bütün suyunu çekinceye kadar (yaklaşık 20 dakika) pişirin. Sonra tencereyi ateşten alıp, pirinci bir kenarda demlenmeye bırakın.
Kalan ayçiçek yağını kalın dipli bir tavaya koyup, tavayı orta ateşe oturtarak, yağı ısıtın. Balık etlerini tavaya koyup, sürekli karıştırarak 2 dakika pişirdikten sonra, dolmalık biber şeritleri ve kereviz saplarını ekleyerek, 1 dakika pişirin. Domates parçaları ve tabağa çıkarmış olduğunuz pişmiş soğanları ekleyip, karıştırın. Tencereyi ateşten alıp, içindeki karışımın suyunu, bir tel süzgeçten tavaya geçirin. Haşlanmış pirinçleri de ekleyip, yahniyi kısık ateşte 5 dakika daha pişirdikten sonra, tuzu serpin ve jambon şeritlerini (isteğe bağlı) ekleyerek karıştırın. Tavayı ateşten alıp, yahniyi 4 çorba tabağına bölüştürerek, servis yapın.






Pirinçli Balık Yahnisi Tarifleri Ahtapot Tarifleri



(1 adet Pirinçli Balık Yahnisi 67,807 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort