| 
 
 
 | 
Pirinçli Arpa Şehriye Pilavı | 
  | 
zekai 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 14.05.2018 
Mesajlar: 55 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc134089 
Gönderme Tarihi: 14.May.2018 
658 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım su bardğı pirinç
 
2 su bardağı pirinç
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
Yarım çorba kaşığı tuz
 
4 su bardağı tavuk suyu
 
 
Tereyağı tencereye atılır, eriyince şehriyeler atılır. Orta ateşte açık pembe renk alana kadar kavrulur. Üzerine yıkanmış pirinç ilave edilir. Tuz serpilir. Tavuk suyu katılır. Kapak kapatılır. Kaynamaya başlayınca ocak kısılır. yaklaşık 15 dakika pişirilir. 20 dakika dinlendirildikten sonra sofraya getirilir.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |