Kısa URL: https://ml.md/lc95898
Gönderme Tarihi: 14.Şub.2014
1,677 defa indirildi / yazdırıldı
2 su bardağı şeker
2 paket vanilya
1 su bardağı pirinç
1 çay bardağı kıyılmış ceviz
2 su bardağı süt
1 dal kıyılmış nane
2 yumurta
3 çorba kaşığı erimiş tereyağı
Öncelikle pirinçleri sütün içinde haşlayın. Pirinçler şişince ocaktan alıp soğumaya bırakın. Yumurtayı şekerle iyice çırpın. İçine erimiş tereyağını bol miktarda vanilyayı ve kıyılmış cevizi ekleyip karıştırın. Son olarak içine haşlamış pirinçleri ekleyip sufle kaplarına boşaltın. Kenarlarına yağlı kâğıtla yükseklik oluşturun ve 170 derecedeki fırında 35 dakika pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın. Yağlı kâğıdı kenarlarından alıp yağlanmış bir bıçakla etrafını düzeltin. Kırmızı bir peçe ve süslerle sufle kabını renklendirip sofraya alın.