| 
 
 
 | 
Pirinç Salatası | 
  | 
gupse 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 04.02.2012 
Mesajlar: 31 Şehir: Manisa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc72313 
Gönderme Tarihi: 05.Şub.2012 
2,363 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı pirinç
 
2 dal taze soğan
 
Yarım demet maydanoz
 
Yarım demet dereotu
 
1 limon
 
Yarımçay bardağı zeytinyağı
 
 
Yeşillikleri bol suda iyice yıkayın ve sularının süzülmesi için bir kenarda bekletin. Tencerede 2,5 su bardağı su kaynatın. İçine pirinçleri koyup 15 dakika kadar kaynatıp süzün. Bir kenarda soğumaya bırakın. Üzerine yıkanmış yeşillikleri ince bir şekilde kıyıp ilave edin. Limon suyu ve zeytinyağını da ekleyip karıştırın. İstenilen baharatları serpip servis tabağına aktarın. Yanında domateslerle servis yapın.
  
 | 
Pirinç Salatası | 
  | 
Leman 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.04.2007 
Mesajlar: 38 Şehir: Halep | 
Kısa URL: https://ml.md/lc81482 
Gönderme Tarihi: 30.Eyl.2012 
2,400 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı pirinç
 
1 adet domates
 
2 adet salatalık
 
3 dal taze soğan
 
Yarım demet dereotu
 
100 gr kalamar
 
Yarım çay bardağı zeytinyağı
 
 
Tencerede 2 bardak suyu kaynatın. Kaynayınca içine pirinçleri dökün. Tencerenin kapağını kapatıp pirinçler pişinceye kadar kısık ateşte pişmeye bırakın. Diğer taraftan taze soğanı ve dereotunu temizleyip kıyın. Domates ve salatalığı rendeleyin. Dondurulmuş kalamarları az suda haşladıktan sonra 1 tatlı kaşığı tereyağı ile kavurun. Daha sonra tüm malzemeyi tencereye ekleyin. Karıştırın. Soğuk veya ılık olarak servis yapın.
  
 | 
Pirinç Salatası | 
  | 
ay ve güneş 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.04.2011 
Mesajlar: 75 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc81924 
Gönderme Tarihi: 12.Ekm.2012 
2,345 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı pirinç
 
1 damat roka
 
1 demet tere
 
1 limon
 
1 su bardağı soya filizi
 
2 çorba kaşığı kuru üzüm
 
1 çorba kaşığı dolamalık fıstık
 
3 çorba kaşığı zeytinyağı
 
 
Yeşillikleri iyice yıkayın, süzüp kurulayın. Soya filizinin üzerine limon sıkın. Dolmalık fıstıkları tavada
 
kavurun. Pirinçleri haşlayıp süzün. Yıkadığınız yeşillikleri elinizle iri parçalar halinde doğrayın. Ya da bütün olarak bırakın. Servis tabağına alıp üzerine zeytinyağını döküp elinizle harmanlayın. Diğer malzemeleri de üzerine alıp fıstıklar ve üzümlerle sunum yapın. Bu salataya portakal suyu da çok yakışıyor denemenizi öneririm ya da nar ekşisi. Fazla bekletmeden taze olarak tüketin. Ana yemek gibi yenilebilen bir salata. Yukarda yazdığım salata soslarından da yapıp üzerine dökebilrsiniz.
  
 | 
Pirinç Salatası | 
  | 
öner 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 18.02.2013 
Mesajlar: 37 Şehir: Muğla | 
Kısa URL: https://ml.md/lc86945 
Gönderme Tarihi: 20.Şub.2013 
2,439 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1,5 su bardağı haşlanmış pirinç
 
Yarım demet nane
 
Yarım demet maydanoz
 
4 dal taze soğan
 
1 çay bardağı yer fıstığı
 
1 limon
 
1 kırmızı dolmalık biber
 
Yarım portakal
 
 
Küp şeklinde kestiğiniz kırmızıbiberi, kıyılmış naneyi, maydanozu, taze soğanı ve irice doğranmış portakalı genişçe bir kapta karıştırın. Haşlanmış pirinçleri ekleyin. Üzerine limon suyu ve zeytinyağını gezdirerek harmanlayın. Bu salataya ceviz, üzüm, fıstık hangi kuru yemişi koysanız çok yakışıyor. İstenirse içine haşlanmış tavuk ya da balık da konulabilir.
  
 | 
Pirinç Salatası | 
  | 
FAHRİYE SARI 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 15.05.2013 
Mesajlar: 53 Şehir: Kahramanmaraş | 
Kısa URL: https://ml.md/lc91269 
Gönderme Tarihi: 08.Ağu.2013 
2,286 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 su bardağı su 
 
2 su bardağı pirinç 
 
1/2 demet dereotu ve maydanoz 
 
1 kutu konserve garnitür 
 
1/2 su bardağı haşlanmış mısır 
 
1 çorba kaşığı zeytinyağı 
 
Tuz 
 
 
Kaynayan suya tuz ve yıkanmış pirinçleri dökün. Pirinçler şişinceye dek 10 dakika haşlayın. Pirinçlerin suyunu süzün; garnitür, mısır, doğranmış dereotunu ve maydanozu ekleyin. Zeytinyağını ve baharatları da ilave edip karıştırın.
  
 | 
Pirinç Salatası | 
  | 
yeşil al 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 13.01.2014 
Mesajlar: 33 Şehir: Eskişehir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc95112 
Gönderme Tarihi: 14.Oca.2014 
2,240 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı pirinç 
 
6 dal taze soğan 
 
1/2 demet dereotu 
 
1/2 demet maydanoz 
 
3 adet salatalık 
 
1 çorba kaşığı tuz 
 
3 çorba kaşığı zeytinyağı 
 
2 çorba kaşığı sirke
 
 
Pirinci haşlayın. Soğan, maydanoz ve dereotunu ince ince kıyıp salatalığı doğrayın. Tüm malzemeyi bir kapta harmanlayın. Üzerine tuzu ilave edip karıştırın. Karışımı salata kasesine alın. Sirke ve zeytinyağını küçük bir kapta karıştırın, salatanın üzerine dökerek harmanlayın.
  
 | 
Pirinç Salatası | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc97470 
Gönderme Tarihi: 18.Nis.2014 
2,360 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1.5 su bardağı pirinç
 
2 diş sarımsak
 
1 su bardağı siyah fasulye
 
Yarım çay bardağı zeytinyağı
 
3 çorba kaşığı elma sirkesi
 
1 limon
 
 
Orta boy bir tencerede iki buçuk su bardağı suyu kaynatın. İçine tuzu ve pirinci ekleyip kısık ateşte 15 dakika kadar kaynatın. Ocaktan alıp 5 dakika bekletin. Kapağını açık tutun ve çatalla pirinçleri kabartır gibi karıştırın. Ayrı bir yerde limon suyu, zeytinyağı, ezilmiş sarımsağı çırpın. Pirinci de bu sosa ekleyip karıştırın. Haşlanmış siyah fasulyeyi de içine katın. Pirinçler ezilmesin diye silkeleyerek karıştırın. İsterseniz bol yeşillik de bu salataya konulabilir. Ama sadece fasulye ve pirinçle de harika bir salata oluyor. Soğuk olarak servis yapın.
  
 | 
Pirinç Salatası | 
  | 
varuna 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 26.05.2014 
Mesajlar: 17 Şehir: Isparta | 
Kısa URL: https://ml.md/lc98549 
Gönderme Tarihi: 27.May.2014 
2,266 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı pirinç
 
1 demet roka
 
1 demet tere
 
1 adet limon
 
2 çorba kaşığı kuru üzüm
 
1 çorba kaşığı dolamalık fıstık
 
3 çorba kaşığı tuzsuz yer fıstığı
 
1/2 portakal
 
3 çorba kaşığı zeytinyağı
 
Tuz
 
 
Yeşillikleri yıkayıp kurulayın. Soya filizinin üzerine limon sıkın. Dolmalık fıstıkları tavada kavurun. Pirinçleri tuzlu suda haşlayıp süzün, daha sonra üzerine diğer malzemeleri ve zeytinyağını koyup harmanlayın. Portakalın suyunu sıkıp üzerine dökün. Fıstık, kuru üzüm ve portakal dilimleriyle servis yapın.
  
 | 
Pirinç Salatası | 
  | 
abbas 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 07.01.2012 
Mesajlar: 105 Şehir: Hatay | 
Kısa URL: https://ml.md/lc98729 
Gönderme Tarihi: 03.Haz.2014 
2,388 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Milli Eğitim Bakanlığı
 
Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi
 
Ankara 2006
 
 
100 g pilavlık pirinç
 
500 g basmati pirinç
 
10 adet kiraz domates
 
250 g haşlanmış iç bezelye/konserve
 
1 kutu konserve mini mısır
 
½ çay kaşığı beyaz biber
 
150 ml vinegrot sos
 
1 çay kaşığı tuz
 
 
Pirinçle haşlanır ve suyu süzdürülür derin bir kaba alınarak karıştırılır.
 
Domates-mısır ve bezelyeler eklenir.
 
Kalan malzemeler pirinçlere eklenir.
 
Salata servis tabağına alınarak süslenir.
  
 | 
Pirinç Salatası | 
  | 
zemine 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 09.01.2015 
Mesajlar: 17 Şehir: Bakü | 
Kısa URL: https://ml.md/lc104257 
Gönderme Tarihi: 10.Oca.2015 
2,124 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1.5 kase pirinç
 
1 limon suyu
 
5 çorba kaşığı zeytinyağı
 
1 kırmızı dolmalık biber
 
1 yeşil biber
 
1 kaşık kıyılmış taze soğan
 
20 gr. yer fıstığı
 
1 portakal
 
Kekik, karabiber, pul biber
 
 
Pirinci 2.5 su bardağı suda kaynatıp beş dakika bekletin. Çatalla karıştırın. Ayrı bir yerde limon suyu, zeytinyağı, ezilmiş sarımsak ve baharatları iyice çırpın. Pirinci de bu sosa ekleyip ezilmesin diye silkeleyerek karıştırın. İçine kıyılmış yeşillikleri ve küp doğranmış portakal dilimlerini ekleyip karıştırın. Yer fıstıklarını ekleyin.
  
 | 
Pirinç Salatası | 
  | 
markacı 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 02.08.2016 
Mesajlar: 20 Şehir: Giresun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc118664 
Gönderme Tarihi: 04.Ağu.2016 
910 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı pirinç
 
2 dilim salam (doğranmış)
 
1 çay bardağı bezelye (haşlanmış)
 
1 adet küçük boy havuç (iri rendelenmiş)
 
2 adet taze soğan (doğranmış)
 
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
 
3 tatlı kaşığı elma sirkesi
 
 
Pirinci, unlu suyu gidinceye kadar bol suyla yıkayın ve haşlayıp, süzün. Pirinç, salam, bezelye, havuç, taze soğan, yağ ve sirkeyi karıştırıp, servis yapın.
  
 | 
Pirinç Salatası | 
  | 
zorbey tunalı 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.06.2018 
Mesajlar: 23 Şehir: Trabzon | 
Kısa URL: https://ml.md/lc134667 
Gönderme Tarihi: 08.Haz.2018 
638 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı baldo pirinç
 
2 domates
 
2 salatalık
 
8-10 taze soğan
 
Maydonoz
 
Zeytinyağı
 
Tuz
 
Pulbiber
 
 
Pirinçleri pilav yaparmış gibi pişirin.
 
Başka bir kaba domatesleri salatalıkları soğanları ve maydonozları ince ince doğrayın.
 
Pilavın altını kapatın soğumaya bırakın.
 
Sebze karışımının içine soğuk pirinçleri koyun üzerine pulbiber tuz ve zeytinyağını ilave edip karıştırın.
 
Servis tabağına alın üzerini limon ve maydonoz ile süsleyin.
 
 
 
  
 | 
Pirinç Salatası | 
  | 
Doctor 
English Admin 
 
  
Kayıt: 15.01.2007 
Mesajlar: 1266 Şehir: KKTC | 
Kısa URL: https://ml.md/lc163764 
Gönderme Tarihi: 21.Mar.2022 
375 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1,5 su bardağı yasemin kokulu pirinç
 
1 tatlı kaşığı ile limon suyu
 
Yarım demet dereotu
 
Yarım demet maydanoz
 
10 adet tazecik soğan
 
1 su bardağı ile konserve mısır
 
Sosu için:
 
Yarım limon suyu
 
Yarım çay bardağı ile zeytinyağı
 
Yarım çay kaşığı ile tuz
 
 
Pirinçleri bol suda yıkayıp 1 tatlı kaşığı ile limon suyu kattığınız suda haşlayın.
 
Haşlanan pirinçleri süzüldükten sonra geniş bir kaba alın.
 
Dereotu ve maydanozu ince ince kıyın.
 
Taze soğanları küçük halkalar halinde doğrayın.
 
Konserve mısırları da ekleyip, tüm salata malzemesini harmanlayın.
 
Sosu için; zeytinyağını, limon suyunu ve tuzu ayrı bir kapta karıştırın.
 
Son olarak sosunu da eklediğiniz salatayı bekletmeden servis edin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |