|
|
Pirinç Pudingi |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc35959
Gönderme Tarihi: 29.Nis.2009
2,487 defa indirildi / yazdırıldı
|
İçindekiler
15 g (1/4 çorba kaşığı) tereyağı veya margarin
600 ml süt
50 g pirinç
25 g (2 çorba kaşığı) toz şeker (veya tercihinize göre daha az)
rendelenmiş muskat
Clipso'nun buhar sepetini ve ayağını çıkarın. Yağı kapağı açık olarak tencerede eritin. Sütü ilave edin ve yüksek ısıda kaynatın. Pirinci ve şekeri koyun ve ara sıra karıştırarak tekrar kaynatın. Isıyı sütün kaynamaya devam edeceği ve taşmayacağı bir dereceye kadar düşürün. Kapağını kapatın ve ısıyı değiştirmeden basıncı en yüksek dereceye ayarlayın. Isıyı azaltın ve 12 dakika yavaş yavaş pişirin. Buharı yavaşça serbest bırakın. Pudingi karıştırın. Üstünü kızartmak için, tencerenin içindekileri yağlanmış bir fırın kabına aktarın. Üzerine muskat ekin ve kızgın ızgaranın altında birkaç dakika kızarmasını sağlayın.
|
|
Pirinç Pudingi Tarifleri Tefal Yemek Tarifleri
|
|