| 
 
 
 | 
Pirinç Pilavı | 
  | 
Mubi 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 27.09.2005 
Mesajlar: 55 Şehir: Beşevler | 
Kısa URL: https://ml.md/lc424 
Gönderme Tarihi: 27.Eyl.2005 
6,064 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2,5 su bardağı pirinç
 
3 dolu çorba kaşığı yağ
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
4,5 bardak tavuk ya da et suyu ya da sade su
 
 
Pirinci ayıklayıp, üzerini 4 parmak geçinceye kadar suya koyup 2 saat bekletin. Daha sonra yıkayıp suyunu süzün. Tencereye kağı koyup ısıtın, pirinci katın ve orta ateşte 5-6 dakika kavurun. Sonra tuzunu ve kayanr et, tavuk, yada sade suyu katın, bir kere karıştırın ve kapağını kapatın fırında ya da ağır ateşte 17 dakika pişirin. Ateşten alıp 20 dakika demlenmesi için bırakın daha sonra servis yapın.
  
 | 
Pirinç Pilavı | 
  | 
Şehriye 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.05.2006 
Mesajlar: 86 Şehir: Kırklareli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc4700 
Gönderme Tarihi: 08.Haz.2006 
5,794 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 su bardagi pirinç
 
2 çorba kasigi tereyağı
 
4 su bardagi et suyu
 
Tuz
 
 
Pirinci ayiklayin ve ilik suda islatip 20-25 dakika bekletin. Pirinci bol suyla yikayip iyice süzün. Et suyunu bir tasim kaynatin. Bir tencerede tereyağıni eritin ve pirinç ilave edin. Kevgirle 10 dakika kadar, pirinçleri kirmadan karistirarak kavurun. Sicak et suyunu ilave edip tuz atin ve bir tasim kaynatin. Daha sonra pilavin altini kisin (kaynama noktasinda kalmali) ve kapagi kapali tutarak 15-20 dakika çok hafif ateste pisirin. Yemegi ocaktan aldiktan sonra bes dakika demlendirilip bir kere karistirin ve servis edin.
 
 
 
 ML® Saltanat Pilavı için tıklayın
 
  
 | 
Pirinç Pilavı | 
  | 
Kezban 
Editor 
 
  
Kayıt: 14.08.2005 
Mesajlar: 165 Şehir: Balgat/ANK | 
Kısa URL: https://ml.md/lc10105 
Gönderme Tarihi: 21.Arl.2006 
5,216 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım kilo pirinç  «2 dolu bardak» 
 
750 gr. su veya et suyu 
 
8 çorba kaşığı sade yağ
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
 
Pirinçler ayıklanıp bir kaba konur. Üzerlerini kaplıyacak kadar sıcak su dökülür ve su iyice soğuyana kadar bekletilir. Su soğuyunca pirinçleri avuçla birkaç defa karıştırdıktan sonra suyunu dökmeli ve pirinçleri duru bir su çıkıncaya kadar soğuk sudan geçirmeli ve iyice süzmelidir. Sonra bu pirinçler içinde az kızdırılmış 8 silme çorba kaşığı sade yağ bulunan bir tencereye konarak kuvvetlice ateşte ve tahta kaşıkla durmadan karıştırmak suretiyle 10 dakika kadar kavrulur. Bu kavrulmuş pirinçlere 3 bardak sıcak su ile bir kaşık da tuz konarak ve tencerenin kapağı kapatılarak, pirinç suyunu çekene kadar evvela kuvvetli sonra orta ve hafif ateşte pişmeye bırakılır. Tencerenin dibinin tutmamasına dikkat etmeli, bunun için de bir cızırdama olursa ateşi daha da azaltmalı veya tencerenin altına dibini ateşten uzaklaştıracak bir madenî altlık «meselâ bir zeytinyağı tenekesi kapağı koymalıdır. Pilâvın tuzu suya atılacak yerde pirinçlere katılarak konacak olursa pilav daha taneli olur.
  
 | 
Pirinç Pilavı | 
  | 
bulamaç 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 22.07.2005 
Mesajlar: 66 Şehir: Kütahya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc10652 
Gönderme Tarihi: 31.Arl.2006 
17,039 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Kullanılacak malzeme (4 kişilik): 
 
2 su bardağı pilavlık pirinç, 
 
3 su bardağı et suyu (veya tavuk suyu), 
 
150 gr tereyağı, 
 
yeteri kadar tuz.
 
 
Yapılışı: 
 
Pirinç ayıklanır. Derin bir kaba alınan pirincin üstüne bir tutam tuz serpildikten sonra üstünü örtecek kadar ılık su dökülür. Pirinç, 20 dakika kadar sıcak suda bekletildikten sonra, suyu dökülür ve birkaç defa soğuk suyla yıkanır ve suyunun süzülmesi için süzgece alınır (pirinçler iki avuç arasında fazla sıkılmadan ovalanarak yıkanmalıdır. Pirinç fazla sıkılırsa kırılır ve pilavı da tane tane olmaz, lapalaşır). Tencereye yağ konur ve ateşe oturtulur. Yağ hafifçe kızınca, sıcak et suyu katılır. Yeteri kadar tuz serpildikten sonra, tenceredeki su kaynamaya bırakılır. Su kaynamaya başlayınca, içine yıkanmış ve suyu süzülmüş pirinç atılır. Pirinçler kaşıkla birkaç defa karıştırıldıktan sonra, tencerenin kapağı kapatılır ve kısık ateşte pişmeye bırakılır. Pirinç suyunu çekince (tencerenin hafifçe cızırdamasıyla anlaşılır), pirinçler pişmişse tencerenin ağzına bir peçete konur, üstüne kapak kapatılır ve pilav 5-10 dakika kadar kıvılcım ateşinde veya çok hafif ateşte (ateş iyice kısıldıktan sonra üstüne sac konur, tencere bu sacın üstüne oturtulur) demlendirilir. Pilav demlendikten sonra, kevgirle birkaç defa karıştırılır ve servis tabağına aınır.
 
 
 ML® Sade Pilav için tıklayın
 
 
  
 | 
Pirinç pilavı | 
  | 
serenat 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.06.2007 
Mesajlar: 32 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc15301 
Gönderme Tarihi: 16.Haz.2007 
4,964 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzeme :
 
2 su bardağı  pirinç 
 
125 gram margarin 
 
2 bardak su tuz
 
 
Uygun boy bir tencerede önce margarin eritilerek su ilave edilir. Su kaynar knynamaz pirinç ve tuz ilave edilerek kapak kapatılır. Alev ayarı yapılarak 10 dakika pişirilir. 10-15 dakika dinlendirilerek servis yapılır.
 
 
 ML® Hıdrellez Pilavı için tıklayın
 
 
  
 | 
Pirinç Pilavı | 
  | 
bahtışen 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 06.05.2008 
Mesajlar: 19 Şehir: Kayseri | 
Kısa URL: https://ml.md/lc23654 
Gönderme Tarihi: 06.May.2008 
4,939 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 bardak pirinç
 
3 bardak et suyu
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
1 çorba kaşığı tereyağı
 
tuz
 
 
Yapılışı:
 
Taşlarını ayıkladığınız pirinci, bir kaba koyarak üzerine 1 tatlı kaşığı tuz ilave edip üstüne çıkıncaya kadar kaynar su konur. Yarım saat sonra pirincin sıcak suyu süzülür. Soğuk suda yıkanıp süzüldükten sonra bir kenara bırakılır.
 
Pilav tenceresinde yağ eritilir. Pirinci ve tuzu ilave edip 1 dakika kavrulur. 3 bardak sıcak et suyunu ilave ederek kısık ateşte pişirilir. Ateşten alınca pilavın üzerine temiz bir peçete konur, kapağı kapatılıp demlenmeye bırakılır.
 
 
 ML® Semizli Pilav için tıklayın
 
  
 | 
Pirinç Pilavı | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc36710 
Gönderme Tarihi: 20.May.2009 
4,916 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzemeler
 
2 su bardağı  pilavlık pirinç
 
3-4 kaşık sıvı yağ
 
Tavuk suyu
 
Tuz, şeker
 
1 kaşık limon suyu
 
 
Pirinçler en az yarım saat önceden kaynar suda  biraz tuz da atılarak bekletilir.  Tencereye yağ konup biraz ısıtılır, pirinçler konur ve  kavurma işlemine başlanır. Pirinçlerin birbirine yapıştığını görünce limon suyu ilave edilir. Böylece  pirinçler çözülür ve biraz daha kavurma işlemine devam  edebiliriz. Tuz ve şeker de kavurma işlemi esnasında konur. Pirinçler iyice uzar ve tekrar birbirlerine yapışmaya başlarlarsa tavuk suyunu  veya suyu koyma zamanı  gelmiş demektir. Tavuk suyu veya su miktarı pirinçlerin bir parmak kadar üzerine çıkacak kadardır. Su ilavesinden sonra  (su kaynar olmalıdır) ocak kısılmalıdır. Kısık ateşte pişirilen pilav suyunu tamamen çektiğinde pişmiş demektir. Ocak  kapatılır ve pilav bir müddet dinlendirilir.
 
 
 ML® Enzade Pilavı için tıklayın
 
 
  
 | 
Pirinç Pilavı | 
  | 
perikızı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.04.2010 
Mesajlar: 89 Şehir: Muğla | 
Kısa URL: https://ml.md/lc51198 
Gönderme Tarihi: 28.Nis.2010 
4,502 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı pirinç
 
3 su bardağı su veya tavuk-et suyu
 
50 gr. tereyağı veya margarin
 
Tuz
 
 
Pirinç ayıklanır. Üzerine 5-6 tatlı kaşığı tuz eklenerek sıcak su koyup 40 dakika ıslatılır. Tencerede yağ eritilir. 3 bardak su ilave edilir, tuz konur. Kaynayınca bol suda yıkanmış suyu süzülmüş pirinçler ilave edilir. Bir defa karıştırılır. 5 dakika harlı, sonra kısık ateşte suyunu tamamen çekince söndürülür. Tencerenin üstüne temiz bir peçete örtülüp sonra kapağı kapanır. Servis yapmadan önce karıştırılır.
  
 | 
Pirinç Pilavı | 
  | 
tapucu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 30.11.2011 
Mesajlar: 41 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc71521 
Gönderme Tarihi: 10.Oca.2012 
4,454 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı pirinç (yıkanmış)
 
1 yemek kaşığı margarin
 
1 adet Knorr Tablet Tavuk Bulyon
 
2 su bardağı sıcak su
 
 
1 yemek kaşığı margarini kısık ateşte eritin,aynı zamanda ufak bir kaba iki su bardağı sıcak su koyun ve içine Knorr Tablet Tavuk Bulyonu ekleyip erimesini bekleyin.O sırada bir subardağı yıkanmış pirinci erittiğiniz margarinde kısık ateşte bir-iki dakika kavurun.Pirinçler kavrulduktan sonra erimiş olan Knorr Tavuk Tablet Bulyonlu suyu pirince ekleyin suyu çekilene kadar pişirin.Daha sonra beş dakika bekletin ve servis yapın.
  
 | 
Pirinç Pilavı | 
  | 
şirincik 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 18.06.2011 
Mesajlar: 27 Şehir: İstanbul | 
Kısa URL: https://ml.md/lc74171 
Gönderme Tarihi: 28.Mar.2012 
3,956 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı pirinç
 
4 su bardağı sıcak su
 
4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
 
Yarım çay bardağı arpa şehriye
 
Tuz
 
 
Zeytinyağını tencereye koyun. Yağ kızdıktan sonra şehriyeleri atıp pembeleşene kadar kavurun. Pirinci tencereye ilave edip tuzunu atın ve 3-4 dakika kavurun.  Daha sonra 4 su bardağı sıcak suyu ilave edin. Kısık ateşe alarak suyunu çekene kadar pişirin ve demlenmesi için bırakın.
  
 | 
Pirinç Pilavı | 
  | 
YaseminT 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 06.11.2007 
Mesajlar: 75 Şehir: Merzifon | 
Kısa URL: https://ml.md/lc75249 
Gönderme Tarihi: 28.Nis.2012 
4,196 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 BARDAK BALDO PİRİNÇ
 
3 BARDAK SU(TAVUK SUYU)
 
3 KAŞIK TEREYAĞ
 
1 TATLI KAŞIĞI TUZ
 
BİRKAÇ DAMLA LİMON SUYU
 
 
PİRİNÇLERİ EN AZ 45 DK ÖNCE SICAK SUYA KOYUN VE PİŞİRECEĞİNİZ ZAMAN SU BERRAKLAŞINCAYA KADAR SOĞUK SUYLA YIKAYIN, TEREYAĞINI ERİTİP PİRİNÇLERİ ŞEFFAFLAŞINCAYA KADAR KAVURUN 3 BARDAK SICAK TAVUK SUYUNU EKLEYİP TUZUNU VE LİMONU KOYUN ÜZERİ GÖZ GÖZ OLUNCAYA KADAR PİŞİRİN, ALTINI KAPATTIKTAN SONRA ÜZERİNİ ÖRTÜP DEMLENMEYE BIRAKIN.
  
 | 
Pirinç Pilavı | 
  | 
Göksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2015 
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc112902 
Gönderme Tarihi: 22.Kas.2015 
3,686 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı pirinç
 
1,5 su bardağı su
 
2 yemek kaşığı tereyağı
 
1 yemek kaşığı limon suyu (renginin beyaz olması için)
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
 
1 saat önceden tuzlu sıcak suda bekletilmiş pirinç yıkanıp süzülür. Erimiş yağın içine süzülmüş pirinçler atılarak 5 dk. Kadar kavrulur sıcak su ve limon suyu konulur pişirilir. Göz, göz olunca ocağın altı kapatılır. Demlemeye bırakılır.
 
 
Not: İstenirse pirince kavrulmadan önce şehriye veya erişte de ilave edilerek kavrulur. Sonra pirinci ilave edilir ve pişirilirse şehriyeli pilav olur.
 
 
 
 
Fotoğraf "KARATAYLI" tarafından gönderildi. 23.09.2020
  
 | 
Pilav | 
  | 
müsvette 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.05.2018 
Mesajlar: 23 Şehir: Sivas | 
Kısa URL: https://ml.md/lc133843 
Gönderme Tarihi: 04.May.2018 
1,224 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://yetkingida.com.tr
 
 
2 Su Bardağı Yetkin Baldo Pirinç
 
Yarım çay bardağı Yetkin Arpa Şehriye
 
1 Yemek kaşığı Tereyağı
 
Tuz
 
 
Pirinçlerimizi pilav yapmadan 1 saat önce ıslatıyoruz. Bir tencereye tereyağını koyup arpa şehriyerlerimizi kavuruyoruz. Üzerine ıslatıp sonra süzdüğümüz pirinçleri ekliyoruz. Tuzunu ve karabiberini ekleyip 2 su bardağı sıcak su ya da varsa 1,5 su bardağı tavuk suyunu koyup kısık ateşte pişiriyoruz. Demlemeye bırakıp servis ediyoruz.
  
 | 
Pilav | 
  | 
b&b 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.05.2019 
Mesajlar: 60 Şehir: Karabük | 
Kısa URL: https://ml.md/lc142778 
Gönderme Tarihi: 17.May.2019 
995 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı pirinç
 
2 yemek kaşığı tereyağı
 
3 su bardağı su ya da et suyu
 
Tuz
 
 
Önce pirinci ayıklayın. Yıkayıp, süzün ve sıcak suda 1 saat kadar ıslatın.
 
Tencerede 1 yemek kaşığı tereyağını eritin. Süzdüğünüz pirinçleri ve tuzu katarak tahta bir kaşıkla hafifçe karıştırın. Tuz pirincin karıştırılırken, kırılmasını önleyecektir. 10 dakika kadar pirinci kavurun. İçine suyu ya da et suyunu sıcak olarak ekleyin. Tencerenin kapağını kapatarak, 1-2 dakika orta ateşte sonra çok kısık ateşte pişirin.
 
Üzerine kalan tereyağını ister eritip, isterse katı olarak karıştırıp kapağı kapalı demlenmeye bırakın. Sıcak servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Pirinç Pilavı | 
  | 
b&b 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.05.2019 
Mesajlar: 60 Şehir: Karabük | 
Kısa URL: https://ml.md/lc142780 
Gönderme Tarihi: 17.May.2019 
978 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı pilavlık pirinç
 
2-3 çorba kaşığı tereyağı
 
3 su bardağı sıcak su (et suyu-tavuk suyu)
 
Tuz
 
 
Pirinci ayıklayın süzgece koyun, nişastası akana kadar 2 -3 kere suyla yıkayın. Ilık suda ıslatıp 10 dakika bekletin, tekrar bol suyla yıkayıp iyice süzün. Ne suyu kullanacaksanız kaynatın ve sıcak kalmasını sağlayın.
 
Tencerede tereyağını eritin ve pirinçleri ilave edin. Pirinçler cam gibi olup birbirine yapışmayacak hale gelene kadar kavurun. Sıcak suyu ilave edip tuz atın ve üzeri göz göz olana kadar yüksek ateşte, suyunu çekmeye başlar başlamaz kısık ateşte pişirin. Suyunu çekince altını kapatın ve 5-10 dakika dinlendirin.
 
Servis yapmadan karıştırın ve tabaklara alın.
 
 
 
  
 | 
Pirinç Pilavı | 
  | 
şans eseri 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 18.02.2020 
Mesajlar: 30 Şehir: İzmit | 
Kısa URL: https://ml.md/lc148704 
Gönderme Tarihi: 22.Şub.2020 
813 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı pirinç
 
3 su bardağı kaynamış su
 
2 yemek kaşığı sıvıyağ
 
3 yemek kaşığı dolusu tereyağı
 
1 et bulyon (isteğe göre)
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
 
Pirinci pişirmeden birkaç saat önce tuzlu sıcak suda bekletin.
 
Pirinçleri yıkayın ve süzün.
 
Yağları pilav tenceresine alın.
 
Yağ eridikten sonra pirinçleri pilav tenceresine alın.
 
Pirinçleri pembeleşene kadar yaklaşık 5 dakika kavurun. Üzerine birkaç damla limon suyu sıkıp kavurmaya devam edin.
 
Bulyonu pilavın kaynamış suyunda eritin ve tencereye dökün, tuzunu da ekleyip iyice karıştırın.
 
Tencerenin ağzını kapatın, kısık ateşte yaklaşık 20 dakika pişirin.
 
Pilav suyunu çektikten sonra bir sofra bezine sarın ve yarım saat kadar demlendirin.
 
Tane tane pirinç pilavınızı istediğiniz şekilde servis edebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Pirinç Pilavı | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc153325 
Gönderme Tarihi: 28.Eyl.2020 
575 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://acunn.com
 
 
2 su bardağı pirinç
 
2 su bardağı sıcak su (tavuk suyu da kullanabilirsiniz)
 
2 yemek kaşığı tereyağı
 
1 çay kaşığı tuz
 
1/2 çay kaşığı tarçın
 
1/2 çay kaşığı yenibahar
 
 
Pirinçleri yıkadıktan sonra bir kap içerisine alın ve üzerini geçecek kadar ılık su ekleyip en az 1 saat suda bekletin. Daha sonra nişastası iyice kaybolup duru bir su çıkana kadar yıkayıp suyunu süzün.
 
Uygun bir pilav tenceresinin içerisine tereyağı ekleyin.
 
Tereyağı eridikten sonra pirinçleri ekleyip kavurmaya başlayın. Pirinçler tane tane dökülmeye başlayana kadar yaklaşık 5 dakika kavurun.
 
Pirinçler kavrulduktan sonra sıcak su veya tavuk suyu ekleyin. Tavuk suyu ile pilavınız daha lezzetli olacaktır.
 
Pilava tuz, tarçın ve yenibahar da ekledikten sonra bir tahta kaşıkla karıştırıp tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte pişmeye bırakın.
 
Pirinçler tamamen suyunu çekince ocağı kapatın, tencerenin üzerine bir kağıt havlu serip kapağını kapatın ve pilavı demlenmeye bırakın.
 
Pilavınız en az 15 dakika demlendikten sonra tahta kaşıkla karıştırıp servis yapabilirsiniz.
 
 
Not: Tane tane bir pilavı en kolay baldo pirinçle yapabilirsiniz. Pilav yapımında kullandığınız içme suyu ya da et/tavuk suyunun sıcak olmasına dikkat edin. Tane tane pilav için bir başka püf nokta, suyu ekledikten sonra birkaç damla limon damlatmaktır. Pilavı yapmadan önceden pirinci 1-2 saat süreyle ılık suda bırakmak da tane tane pilav yapmayı sağlar. Tane tane pilav yapmak için bir diğer dikkat edilmesi gereken nokta pirinci iyice kavurmak. Karıştırırken dikkat etmeniz gereken nokta ise alttan yukarı doğru karıştırmanız. Böylece pirinci kırmazsınız. Kaşığınız mutlaka ve mutlaka tahta olsun. İyi bir pilav yapmak istiyorsanız ölçünüz 1'e 1,5 olsun. Yani 1 su bardağı pirinç koyuyorsanız 1,5 su bardağı da su koyun. Suyunuz ise kaynamış ve en az 2 dakika beklemiş bir su olsun.
 
 
 
  
 | 
Pirinç Pilavı | 
  | 
OlurMuOlur 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.07.2020 
Mesajlar: 62 Şehir: Sincan | 
Kısa URL: https://ml.md/lc153615 
Gönderme Tarihi: 20.Ekm.2020 
661 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 yemek kaşığı tereyağı
 
1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
 
1,5 su bardağı baldo pirinç 
 
2 su bardağı sıcak tavuk suyu
 
1 adet kesme şeker
 
4 damla limon suyu
 
1/2 çay kaşığı tuz
 
 
Tereyağı ve ay çiçek yağını geniş tabanlı bir pilav tenceresinde kızdırın. Berrak bir su çıkana kadar soğuk suda yıkadığınız pirincin fazla suyunu süzdürün. Şeffaf bir görünüm alana kadar pirinçleri kavurmaya başlayın. Pirinçlerin tane tane olması ve beyazlığını koruması için esmer şeker ve taze sıkılmış limon suyunu ilave edin. Sıcak tavuk suyunu katıp tuzla tatlandırın. Sadece bir kez tahta bir kaşıkla karıştırdığınız pilavı, kapağını kapattığınız pilav tenceresinde kısık ateşte 10-12 dakika pişirin. Sürenin sonunda pirinçler uzayıp suyunu çektiğinde pilavın üzerine kağıt havlu örtün, kapağını kapatın. Arzuya göre tencereyi de nemli bir mutfak beziyle sarıp demlenmesi için bir kenarda bekletin.
 
 
 
  
 | 
Pirinç Pilavı | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc158639 
Gönderme Tarihi: 06.Tem.2021 
420 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı baldo pirinç
 
1 su bardağı + 1 su bardağından 2 parmak eksik sıcak su
 
1 tane bulyon ya da tavuk suyu
 
1 yemek kaşığı tereyağı (margarin)
 
Az sıvı yağ
 
 
1 su bardağı pirinci sıcak suda tuz ilave ederek bir müddet bekletmek gereklidir.
 
Daha sonra pirinç bir kaç kez yıkanmalı ve nişastası gitmelidir.
 
Bu arada tencereye; tereyağı ve az sıvı yağ konulur.
 
Yıkanmış ve suyu süzülmüş pirinçler ilave edilerek pirinçlerin kavrulması sağlanır.
 
Biraz fazla kavurmanız tane tane olmasını sağlayacaktır.
 
Tuz az atılmalıdır, çünkü bulyonlar tuzludur.
 
Üzerine suyunu ve tavuk bulyonu ekleyerek çok kısık ateşte pişmeye bırakılır.
 
Suyunu çeken pilav ocaktan alınır ve üzerine bir peçete örtülerek demlenmeye bırakılır.
 
Demlenen pilav servis edilmeye hazırdır.
 
 
 
  
 | 
Pirinç Pilavı | 
  | 
Doctor 
English Admin 
 
  
Kayıt: 15.01.2007 
Mesajlar: 1266 Şehir: KKTC | 
Kısa URL: https://ml.md/lc164161 
Gönderme Tarihi: 10.Nis.2022 
432 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı pirinç
 
1,5 yemek kaşığı tereyağı
 
Bir çimdik toz şeker
 
1 tatlı kaşığı tuz (tepeleme olmasın)
 
2,5 su bardağı sıcak su
 
 
Önce bir su bardağı pirinci tuzlu suda yarım saat bekletin.
 
Ardından süzün. Süzdükten sonra pirinci temiz bir bez üzerine alın. Teflon tencereye yağı alın. Eriyince pirinci ilave edin. Şekeri ve tuzu da ekleyerek pirinçleri ezmeden karıştırın.
 
Birkaç dakika kavurduktan sonra 2,5 su bardağı sıcak suyu ekleyin.
 
Pirinç suyunu çektiğinde pişmiş demektir.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |