| 
 | 
| Pirinç Pilavı (Kıbrısçık Bolu) | 
|  | teşrifat Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 12.04.2016
 Mesajlar: 40
 Şehir: Van
 | Kısa URL: https://ml.md/lc139850 Gönderme Tarihi: 17.Oca.2019
 1,031 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Abant İzzet Baysal Üniversitesi
 Bolu Halk Kültürünü Araştırma ve Uygulama Merkezi
 
 125 gr. tereyağı
 500 gr. Kıbrıscık Pirinci
 1500 ml. Su
 
 Pirinç ayıklanıp yıkandıktan sonra tuzlu ılık su ile ıslatılır.
 Bekletilen bu pirinç, suyun soğuması ile süzülür.
 Tereyağ tencereye konur ve erimesiyle birlikte pirinç eklenir.
 Pirincin kırılmaması için dikkatli bir şekilde kavrulur ve su eklenerek demlemeye bırakılır.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |