| 
 
| 
 
 
 | 
 
Pirinç Lokması | 
 
  | 
Nigar K. 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 03.02.2011 
Mesajlar: 16 Şehir: İstanbul | 
Kısa URL: https://ml.md/lc61603 
Gönderme Tarihi: 22.Mar.2011 
2,297 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
60 gr. kuru üzüm
 
500 ml. süt
 
200 gr. pirinç
 
50 gr. şeker
 
2 adet yumurta
 
1/2 adet limonun kabuğu
 
1/2 adet portakalın kabuğu
 
50 gr. un
 
50 ml. süt
 
10 gr. kabartma tozu
 
20 gr. kıyılmış dolmalık fıstık
 
30 gr. kıyılmış ceviz
 
50 gr. tereyağı
 
Çörekotu
 
Bal
 
Tuz
 
Kızartmak için yağ
 
 
Bir kaba üzüm, dolmalık fıstık, ceviz ve 50 ml. süt koyup karıştırın. 1 saat bekletin. Sütü kaynatıp tuz ve 10 gr. şekeri katın. Pirinci ilave edip sürekli karıştırarak 5 dakika kaynatın. Tereyağını ekleyip pirinçler sütü çekene kadar pişirin.
 
Yumurtaların sarıları ile beyazlarını ayırın. Beyazlarını katılaşana kadar çırparak azar azar kalan şekeri ekleyin. Ilınmış pirincin içine limon ve portakal kabuğu rendelerini, yumurta sarıları ve kabartma tozunu ilave edin. Un ve üzümlü karışımı katın. Son olarak dikkatlice yumurta beyazlarını ekleyin.
 
Sıvı yağı bir tavada kızdırın. Islatılmış 2 kaşık yardımıyla karışımdan lokmalar alıp yağa atın. Her taraflarını 2-3 dakika kızartın. Yağdan çıkartıp servis tabağına alın ve üzerlerine çörekotu ve bal gezdirin.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Pirinç Lokması Tarifleri Kaygana Tarifleri
 | 
 
 
 
 |