| 
 
| 
 
 
 | 
 
Pırasalı Pithiviers | 
 
  | 
fistolu peçete 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 14.01.2017 
Mesajlar: 27 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc123981 
Gönderme Tarihi: 22.Mar.2017 
1,919 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
2 adet pırasa
 
1 adet yeşil soğan
 
1 adet domates
 
250 gr. kıyma
 
1/2 demet maydanoz
 
Tuz
 
1 çay kaşığı karabiber
 
2 parça yuvarlak milföy
 
2 yemek kaşığı margarin
 
 
Pırasayı ve soğanı ince ince doğrayın, yağda çevirin.
 
Pırasalar yumuşayınca kıymayı ekleyin, birlikte kavurun.
 
Kıyma suyunu salıp çektikten sonra domatesi rendeleyin, tuz ve karabiber ile tatlandırın.
 
Milföyün birini kalıba yerleştirin.
 
Kenarlarını gerekirse kesin.
 
Pırasalı içi kubbe şeklinde yayın.
 
Diğer milföyü kapatıp, kenarlarını bastırın.Artan hamurları burgu şeklinde yerleştirin.
 
Üzerine yumurta sarısını sürün ve bıçakla dalga şeklinde açın.
 
175° Cde üzeri kızarana kadar pişirin.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Pırasalı Pithiviers Tarifleri Bavaruaz Tarifleri
 | 
 
 
 
 |