| 
 | 
| Pırasalı Mısır Ekmeği (Sinop) | 
|  | Saadet Türkçe Admin
 
  
 Kayıt: 12.07.2005
 Mesajlar: 9281
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc86743 Gönderme Tarihi: 13.Şub.2013
 3,593 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Sinop Kız Teknik ve Meslek Lisesi
 
 4 su bardağı mısır unu
 ½ kg pırasa
 Sıvıyağ
 Maydanoz
 Tuz
 Pul biber
 Karabiber
 
 Bir kaşık sıvıyağ ve tuz mısır ununa katılarak ılık su ile yoğrulur. Pırasa ve maydanozlar ince ince doğranır. Mısır ununa ilave edilerek yoğurmaya devam edilir. Bir tepsinin altına yağ sürülür. Yoğrulan mısır unu tepsiye ince bir şekilde yayılır. Üzerine sıvıyağ sürülür ve fırında pişirilir. İstek üzerine sacda da pişirilebilir.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |