| 
 | 
| Pırasalı Mancar (Zonguldak) | 
|  | verim Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 02.02.2015
 Mesajlar: 30
 Şehir: Erzurum
 | Kısa URL: https://ml.md/lc132021 Gönderme Tarihi: 19.Şub.2018
 1,809 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Zonguldak İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
 
 1 kg pırasa
 2 su bardağı barbunya
 1 çay bardağı bulgur
 4 yemek kaşığı domates püresi veya 1 yemek kaşığı domates salçası
 1 yemek kaşığı biber salçası
 
 2 su bardağı barbunya tencereye alınır ve üzerine sıcak su eklenerek haşlanır. Pırasalar yeşil yaprakları ile birlikte doğranır. Ayıklanan pırasalar güzelce yıkanıp süzülür. Genişçe bir tencereye biraz sıvıyağ koyulur ve 4 yemek kaşığı domates püresi veya 1 yemek kaşığı domates salçası eklenerek kokusu çıkana kadar kavrulur.  Pırasalar salçanın üzerine ilave edilir. 2 çay kaşığı tuz eklenip tencerenin kapağı kapatılır ve yaklaşık 5 dakika kendi halinde yumuşamaya bırakılır.Haşlanan barbunyanın suyu süzülür ve 1 çay bardağı bulgurla birlikte pırasaya eklenir. Üzerini çıkmayacak kadar da su eklenir ve biraz daha pişirilir.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |