|
|
Pırasalı Burma |
|
hayatımın tarifi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 07.08.2012
Mesajlar: 60 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc79036
Gönderme Tarihi: 10.Ağu.2012
1,522 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Paket Sana Hamurişi
1 Çay Bardağı su
1 Adet yaş maya
3 Bardak süt
2 Adet yumurta
1 Yemek Kaşığı şeker
1 Aldığı kadar haşhaş
1 Bardak yoğurt
1 Demet pırasa
5 Bardak un
1 Bardak ceviz
Aldığı kadar tuz
Ilık su şeker ve yaş maya ıyıce karıştırılır. Süt yumurta sıva yag ve tuz içine eklenir, kaşıkla karıştırılır yumusak bir hamur olacak şekilde un eklenir ve kaşıkla malzemeler bırbırıne yedirilir. Üstü örtülür sıcak olmayan bır ortamda mayalandırılır. 2,5 yada 3 saat kadar sonra ıkı avuc dolusu hamurlar seklınde alınır ve acacagımız yere un serpılerek, elımıze zeytınyagı surerek el ile yayılarak, merdane ıle acılır. Haşlanıp ezilen pırasayla hazırlanan harç her tarafına sürülür,el yardımıyla carsaf gıbı açılır. ortasına cevizi unutmamak lazım. Kenarından rulo seklinde yuvarlanır. (sıkı olmasına dikkat ediniz). Yaglanmıs dıkdörtgen tepsiye dizilir. İşlem bittikten sonra bıçakla istenılen büyüklükte kesilir. 1,5 yemek kasıgı yoğurt ve bır yumurtanın sarısı karıstırılarak üstüne sürülür kuru haşhaş serpilir. 10 dakika dinlendikten sonra 180 derece fırına verilir. Piştikten sonra üzerine hafif nemli bez örtülür.
|
|
Pırasalı Burma Tarifleri Sana Yemek Tarifleri
|
|