https://www.elele.com.tr
 
 
300 gr haşlanmış patates
 
2 pırasa, doğranmış
 
250 gr uskumru
 
2 yemek kaşığı un
 
1 yumurta
 
85 gr galeta unu
 
Tuz
 
Karabiber
 
Kızartmak için:
 
Ayçiçeği yağı
 
 
Küçük parçalar şeklinde kesilmiş pırasayı 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile soteleyin. Uskumru balığını haşlayıp soğumaya bırakın. Bir kapta haşlanmış patatesi ezin. Balık, tuz, karabiber, sotelenmiş pırasayı iyice karıştırın. Karışımı 8 eşit parçaya ayırıp yuvarlak yassı köfteler hazırlayın. Yumurtayı bir kasede çırpın. Balık köftelerini önce una, ardından yumurtaya ve galeta ununa bulayın. Kızgın yağda kızartın. Sıcak servis yapın.
 
 
 
  
 |