| 
 | 
| Pırasa Muhlaması (Samsun) | 
|  | Yemekhane Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 12.08.2020
 Mesajlar: 5284
 Şehir: Amasya
 | Kısa URL: https://ml.md/lc162070 Gönderme Tarihi: 26.Arl.2021
 321 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Samsun Kültür ve Turizm Müdürlüğü
 
 Pırasa 1 Kg.
 Kıyma 2 Yemek kaşığı
 Tereyağı 2 Yemek kaşığı
 Yumurta 2 Adet
 Tuz
 
 Pırasalar temizlenip yıkandıktan sonra ince ince doğranıp kendi suyu ile kavrulur. Ayrı bir kapta kıyma tereyağında çevrilir. İçine kavrulmuş pırasa ve tuz eklenir. Karıştırılır. Ortası açılarak yumurtalar kırılıp karıştırılır. Yumurtalar pişince üstüne kızdırılmış tereyağı dökülür.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |