| 
 | 
| Pırasa Dolması (Zonguldak) | 
|  | Göksen Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 23.01.2015
 Mesajlar: 6647
 Şehir: Adana
 | Kısa URL: https://ml.md/lc115759 Gönderme Tarihi: 29.Mar.2016
 1,223 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 https://www.kulturportali.gov.tr
 
 Yarım kg pırasa
 50 gram soğan
 200 gram pirinç
 50 gram kuş üzümü
 50 gram tereyağı
 30 gram maydanoz
 1600 gram su
 5 gram tuz
 5 gram karabiber
 
 Pırasaları suda haşlayınız. Soğuk suda soğutunuz. Kızgın bir tavaya yağ ekleyerek soğanları kavurunuz. Daha sonra pirinçleri ve suyu ekleyiniz. Su çektikten sonra maydanoz, tuz ve karabiber ekleyerek, hazırladığımız bu iç harcı soğutunuz. Karışımı pırasaların içine doldurarak tencereye diziniz. Üzerine su ilave ederek kısık ateşte 30 dakika pişiriniz.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |