| 
 | 
| Pırasa Dolması (Dörtdivan Bolu) | 
|  | hoşgeldiniz Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 14.01.2019
 Mesajlar: 46
 Şehir: Esenboğa
 | Kısa URL: https://ml.md/lc139807 Gönderme Tarihi: 15.Oca.2019
 591 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Abant İzzet Baysal Üniversitesi
 Bolu Halk Kültürünü Araştırma ve Uygulama Merkezi
 
 5 kalın pırasa
 2 orta boy soğan
 250 gr kıyma
 1 kaşık salça
 ½ demet maydanoz
 3 çay kaşığı tuz
 ½ çay kaşığı karabiber
 1 fincan pirinç
 
 Pırasalar kök kısımlarından 5-6 cm uzunluklarda kesilir ve suda bekletilir. Suda yumuşayan pırasaların içlerini koparmadan çıkarırız. Tencerenin altına yanmaması için tabak koyulur. Çiğden hazırladığımız içi pırasaların içine taşmayacak şekilde koyarak tencereye dizeriz.
 Üstüne kavrulan salça ve 1.5 çay bardağı su ilave edilerek kısık ateşte 15 dk pişirilir.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |