| 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 | 
 
Pırasa Çullaması (Samsun) Tarifleri Bartın Yemekleri
| 
 |  
| Pırasa Çullaması (Samsun) |  
|  | Yemekhane Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 12.08.2020
 Mesajlar: 5284
 Şehir: Amasya
 | Kısa URL: https://ml.md/lc162068 Gönderme Tarihi: 26.Arl.2021
 1,847 defa indirildi / yazdırıldı
 
 |  
| 
 
 Samsun Kültür ve Turizm Müdürlüğü
 
 Pırasa 2 Kg.
 Yumurta 3 Adet
 Kuru soğan 3 Orta boy
 Sıvı yağ 1 Çay bardağı
 Tereyağı 1 Yemek kaşığı
 Limon 1 Adet
 Kıyma 2 Yemek kaşığı
 Domates salçası 1 Yemek kaşığı
 Pul biber
 Karabiber
 Tuz
 
 Pırasalar temizlenip yıkanarak beyaz kısımları kalınsa önce ikiye bölünür. Sonra 4-5 cm boyunda kesilir (yeşil kısımları ayrıca kavrulur). Bir tencerede su kaynatılır. Doğranmış pırasalar kaynayan suya konularak pişirilir. Pırasalar yumuşayınca kevgirle alınarak bir kapta bekletilip soğutulur. Bir tasta yumurtalar bir tutam tuz katılarak çatalla çırpılır. Soğutulmuş pırasalar teker teker çırpılmış yumurtaya batırılarak sıvı yağda kızartılır. Kızartılan pırasalar bir kâğıda dizilip yağı emdirilir. Daha sonra tencereye döşenir. Doğranmış kuru soğan, kıyma, domates salçası (veya domates rendesi), karabiber, pul biber tereyağında kavrularak bir sos hazırlanır. Bu sos pırasanın üstüne yayılır. Yeterince ılık su eklenip pişirilir. Yenilirken üzerine limon sıkılır.
 
 
  
 
 |  
| 
 
 
 
 
 |  | 
 
   |