Çorba:
350 g pırasa
50 g patates
50 g doğranmış soğan
1 diş sarımsak
750 ml tavuk suyu
Taze kekik yaprakları
Karabiber
Tuz
Hardal sosu:
1 çay kaşığı hardal
1 çay kaşığı kapari
½ yemek kaşığı limon suyu
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Taze maydanoz
Pırasaları yıkayın ve 1 cmlik halkalar halinde doğrayın.
Patatesi soyun ve 2,5 cmlik küpler halinde doğrayın.
Tüm çorba malzemelerini SoupMakera koyun, kapağı kapatın ve kremalı çorba programına basın.
Bu arada küçük bir kap içinde sos malzemelerini karıştırın.
Çorba hazır olduğunda, kapağı açın ve şık çorba kaselerinize boşaltın. Sosun bir bölümünü çorbaya katın, karıştırın ve servis edin.
Not: Dilerseniz bu çorbayı soğuk da servis edebilirsiniz. En az 3 saat soğumaya bırakın.
|