| 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 | 
 
Pırasa Böreği (Sinop) Tarifleri Artvin Yemekleri
| 
 |  
| Pırasa Böreği (Sinop) |  
|  | Saadet Türkçe Admin
 
  
 Kayıt: 12.07.2005
 Mesajlar: 9281
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc86740 Gönderme Tarihi: 13.Şub.2013
 2,439 defa indirildi / yazdırıldı
 
 |  
| 
 
 Sinop Kız Teknik ve Meslek Lisesi
 
 ½ kg un
 1 kg pırasa
 250 gr kıyma
 2 su bardağı mısır unu
 Karabiber
 Tuz
 
 Undan hamur hazırlanır. 4 tane beze yapılır. Oklava ile açılır. 2 su bardağı mısır unu tuz ve su ile karıştırarak yoğurt kıvamına getirilir. İnce ince kıyılmış pırasayı kıyma ile kavurup tuz, karabiber ilave edilir. Açılan ilk yufkayı tepsiye yağlayıp üzerine konur. Üzerine bulamaç halindeki mısır unu sürülür. İnce sürülmesine dikkat edilir. İkinci yufkaya da serpilir. Üzerine kavrulmuş pırasalı için tamamı yayılır. Üçüncü yufka da bu için üzerine kapatılır. Yine yoğurt kıvamına gelmiş mısır unu sürülür. En son yufka serilir. Ocağın üzerine alınır, altı kızarıncaya kadar pişirilir. Ters çevirilip diğer yüzü de aynı şekilde pişirilir. Üzerine bol tereyağı gezdirilip dilimlenir ve sıcak olarak servis yapılır.
 
 
  
 
 |  
| 
 
 
 
 
 |  | 
 
   |