Pınar Tarsus
 
 
1 litre süt
 
1 paket bebek bisküvi
 
500 gram margarin
 
1 adet muz (yuvarlak kesilecek)
 
1 Bardağa yakın elde parçalanmış ceviz
 
1 adet vanilya
 
1 yemek kaşığı nişasta
 
1 yemek kaşığı un
 
Kakao
 
1 paket Pınar Labne
 
1 bardak şeker
 
 
Kakao, doğranmış muz, Labne, Elde parçalanmış bebek bisküvisi ve ceviz hariç... diğer malzemeler bir kapta ocakta çok fazla olmamak şartuyla pişirilir.
 
Piştikten sonra , (ocaktan indir)Bebek bisküvisi, muz ve ceviz içine atılıp karıştırılır. Bir kaba alınarak soğutulur. Soğuk olacak (en az 3- 4 saat)
 
1 bardak şeker, 2 bardak su, 4 yemek kaşığı kakao,1,5 kaşık nişasta kısık ateşte pişilir.
 
Dolapta soğumakta olan cevizliMuzlulaB alınarak ,üzerine önce Pınar labne kalın bir şekilde sürülür, ve ocakta pişirdiğimiz sulu kakao karışımı üzerine dökülür.
  
 |