| 
 
| 
 
 
 | 
 
PİLİÇ SOTE NİSUAZ (FRANSA) | 
 
  | 
rikkat 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 31.05.2007 
Mesajlar: 380 Şehir: Çankaya - Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc15579 
Gönderme Tarihi: 22.Haz.2007 
2,324 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
POULET SAUTE A LA NIÇOISE
 
 
4  kişi için MALZEME :
 
1   adet yarka piliç (1200 gr. civarında) 
 
Tuz, bir çimdik karabiber 
 
1   çorba kaşığı rafine yağı
 
3   çorba kaşığı tereyağı
 
24 adet siyah zeytin, çekirdekleri çıkmış
 
5   adet iri domates
 
2   adet enginar göbeği
 
1   diş sarımsak, ince kıyılmış
 
1   adet soğan ince kıyılmış
 
1   tatlı kaşığı un
 
4   adet orta boy patates
 
1   yaprak defne
 
1   çay kaşığı kekik
 
1   çay kaşığı biberiye otu
 
1   bağ kıyılmış maydanoz
 
 
YAPILIŞI :
 
Patatesi baş parmak gibi biraz kısaca parçalara  bölüp kabuklarını ve köşelerini soyunuz (Sarımsak dişi şeklinde olmalıdır)
 
Kaynar suda  patatesleri  bir iki dakika haşlayıp süzdürünüz, küçük bir kaba koyup üzerine bir fincan rafine yağı ve az tuz koyarak on dakika  hafif  kızartarak   pişirip   fırından   çıkarınız
 
Pilici sekiz parçaya bölüp tuzlayıp biberleyiniz
 
Enginarları muska biçimi gayri muntazam kesiniz
 
Dibi  düz  bir  kasrola (tencereye) iki kaşık tereyağını koyup kızdırıp piliçleri derilerinin  üzerine tencereye koyunuz
 
Ortadan hızlı ateşte ikişer üçer dakika ait üst kızartıp soğanı ve sarımsağı ilâve edip bir dakika daha alt üst kızartıp unu ilâve edip bir kere alt üst karıştırıp (enginar taze ise enginarı ilâve ediniz, konserve ise sona bırakınız)
 
Defne, biberiye, kekik, ve domatesi ilâve edip kapağını kapatıp yarım saat kontrol ederek pişiriniz
 
Kalan tereyağında zeytini, enginar konserve ise enginarı ve patatesi bir dakika sote yapıp pilicin üzerine dokunuz
 
Üç dört dakika daha  kaynatıp maynozunu serpip servis ediniz.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
PİLİÇ SOTE NİSUAZ (FRANSA) Tarifleri Cordon Bleu Tarifleri
 | 
 
 
 
 |