| 
 
| 
 
 
 | 
 
PİLİÇ SOTE NANTEZ (FRANSA) | 
 
  | 
rikkat 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 31.05.2007 
Mesajlar: 380 Şehir: Çankaya - Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc15573 
Gönderme Tarihi: 22.Haz.2007 
2,149 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
POULET DE GRAIN SAUTE NANTAISE
 
 
4 kişi için MALZEME :
 
1   adet yarka (piliç) 1200 gr. civarında 
 
Tuz, bir çimdik karabiber
 
2   çorba   kaşığı tereyağı  veya margarin
 
24 adet arpacık soğanı
 
1   çorba kaşığı ince kıyılmış soğan
 
2   adet iri domates kabukları soyulup çekirdekleri çıkıp ince kıyılmış
 
150 gr. taze mantar (yoksa konserve)
 
1/2 su bardağı tavuk suyu yoksa su
 
1   çorba kaşığı sirke
 
4   çorba kaşığı krema
 
Küçük bir tülbentin içerisine 2 dal maydanoz, 5  adet tane karabiber, 1 adet defne yaprağı, 1 çay kaşığı kekik koyup ağzını kapatıp bir sicimle bağlayınız
 
 
YAPILIŞI :
 
Soğanları hafif soyarak temizleyiniz. Mantarları dörde bölünüz. Pilici dörde bölüp boynunu ve kanatlarını da kesip muhafaza ediniz
 
Küçük bir tencereye varsa bir kasrola tereyağını koyup kızdırıp piliçleri kanatları ve boynunu ilâve ediniz
 
Ortadan hızlı ateşte ikişer üçer dakika alt üst kızartıp kıyılmış soğanı ilâve edip bir iki dakika daha alt üst karıştırıp kavurunuz
 
Sirkeyi ilâve edip bir iki dakika kaynatıp domatesi ve beze sarılmış baharatları ve tavuk suyunu ilâve ediniz
 
Ağzını kapatıp gayet a-ğır ateşte onbeş yirmi dakika pişiriniz
 
Arpacık soğanı ve mantarı üzerine ilâve ediniz, tekrar kapağını kapatarak ağır ağır kaynatarak onbeş dakika daha suyunu kontrol ederek pişiriniz
 
Piştiği zaman içinde tahmini dört kahve fincanı su kalmalıdır
 
Pişerken lüzum ederse kaynar su ilâve ediniz
 
Kremayı ilâve edip bir iki dakika daha kaynatıp ateşten alınız, baharat torbasını çıkarıp atın, pilici servis ediniz.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
PİLİÇ SOTE NANTEZ (FRANSA) Tarifleri Charlot Tarifleri
 | 
 
 
 
 |