| 
 
| 
 
 
 | 
 
PİLİÇ KIYMALI MANTI | 
 
  | 
azragiray 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 06.10.2007 
Mesajlar: 17 Şehir: Mamak/Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc18277 
Gönderme Tarihi: 06.Ekm.2007 
2,771 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
6 kişilik Gerekli malzeme: 
 
Mantı hamuru için:
 
6 su bardağı un
 
2 yumurta 
 
Yarım tatlı kaşığı tuz
 
1 su bardağı su
 
İç harç için:
 
250 gr piliç kıyma
 
1 soğan
 
3 diş sarımsak 
 
Tuz
 
Kırmızı tozbiber
 
Karabiber
 
2 çorba kaşığı sıvıyağ
 
1 çorba kaşığı domates salçası
 
1 çay bardağı sıcak su
 
Tuz
 
Sos için:
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
2 çay bardağı domates püresi
 
1 su bardağı yoğurt
 
Nane
 
 
Piliç kıymalı iç harç için, soğan ve sarımsakları soyup kıyın. Sıvıyağını tavada ısıtıp soğan ve sarımsağı pembeleştirin. Kıymayı ekleyip 5-6 dakika kavurun. Salçayı ilave edip kavurmaya devam edin. Sıcak su ekleyip kıymalar suyunu çekinceye kadar pişirin.
 
Hamur için, yumurta, su ve tuzu derin bir kapta iyice karıştırın. Unu hamur yoğurma kabına eleyin. Ortasını havuz gibi açıp yumurtalı karışımı azar azar ekleyerek yoğurun. Üzerini temiz bir bezle örtüp 30 dakika bekletin.
 
Hamuru 4 eşit bezeye ayırın. Bezelerden birinin üzerine un serpiştirip oklava ile yufka inceliğinde açın. Açtığınız yufkayı mutfak tezgahına serin ve 2'şer santimlik kareler şeklinde kesin. Yufkaların ortalarına Şenpiliç kıymalı harcı ilave edip özenle kapatın. Kalan bezeleri de aynı şekilde hazırlayıp mantıları unlu bir tepside biriktirin.
 
Sos için, tereyağını bir tavada eritip domates püresini 1-2 dakika pişirin. Mantıları tuzlu kaynar suda haşlayın. Kevgirle süzüp servis tabaklarına paylaştırın. Üzerlerine sos ve yoğurdu ekleyin. Kuru nane serpiştirip sıcak servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
PİLİÇ KIYMALI MANTI Tarifleri Kaygana Tarifleri
 | 
 
 
 
 |