| 
 
| 
 
 
 | 
 
PİLİÇ GÜVEÇ KEBABI | 
 
  | 
im 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.08.2012 
Mesajlar: 1159 Şehir: Balgat | 
Kısa URL: https://ml.md/lc82704 
Gönderme Tarihi: 31.Ekm.2012 
1,712 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
6 adet kırmızı kavata biberi (yoksa yeşil dolmalık biber)
 
2 adet ince kıyılmış soğan 
 
6 iri domates
 
2 çorba kaşığı tepeleme yağ
 
2 adet piliç (600-700 gramlık)
 
1/2 tatlı kaşığı tuz
 
4 diş sarmısak
 
1 adet defne yaprağı
 
 
1) Biberlerin sap ve çekirdeklerini çıkarıp zar gibi doğrayınız.
 
2) Bir tencereye yağı koyup kızdırınız. Piliçleri ve sarmısakları ilâve ederek 5 dakika kavurup sarmısakları çıkarıp atınız ve soğanını ilâve ederek 2 dakika daha kavurunuz. Yağıyla güvece boşaltınız.
 
3) Üzerine kalan malzemenin hepsini ilâve edip güvecin ağzını iki katlı 1 yağlı, kâğıt kapayıp kâğıdın üzerinden kenarını sicimle bağlayınız.
 
4) Üzerine bir kapak kapatıp orta hararetli fırında veya önce orta, sonra ağır ateşte ocağın üzerinde 35 dakika pişirip servis yapınız.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
PİLİÇ GÜVEÇ KEBABI Tarifleri Döner Tarifleri
 | 
 
 
 
 |