| 
 
| 
 
 
 | 
 
PİLİÇ FRİKASSE VERNİAZ (FRANSA) | 
 
  | 
rikkat 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 31.05.2007 
Mesajlar: 380 Şehir: Çankaya - Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc15588 
Gönderme Tarihi: 22.Haz.2007 
2,915 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
FRICASSE DE POULET VERNIAZ
 
 
4 kişi için MALZEME:
 
2 adet küçük piliç (500 gr. tanesi) 
 
Tuz
 
1   diş sarımsak, ezilmiş
 
2   çorba kaşığı ince kıyılmış arpacık soğanı
 
1/2 çay fincanı krema
 
4 yumurtanın sarısı 
 
1/2 çay fincanı tavuk suyu 
 
30 adet arpacık soğanı 
 
250 gr. taze mantar (2 avuç) 
 
1/2 limon suyu
 
1   su bardağı su 
 
Bir çimdik toz şeker
 
2   kahve fincanı su
 
 
YAPILIŞI :
 
Piliçleri dörder parçaya bölüp muhafaza ediniz
 
Mantarı bir kaç su yıkayıp temizleyip süzdürünüz
 
Küçük bir tencereye yarım limon suyunu bir su bardağı suyu koyup kaynatıp mantarı ve az tuz ilâve ediniz. Kapağını kapatıp hızlı ateşte altı yedi dakika kaynatıp ateşten alınız
 
Soğanları soyup küçük bir tencereye (kasrola) koyup içine iki kahve fincanı suyu, az tereyağı, bir çimdik toz şekeri, az tuz koyup kapağını kapatarak ağır ağır kaynatarak fırında, yoksa ocağın üzerinde oniki onbeş dakika kontrol ederek pişirip ateşten alınız
 
Dibi düz bir tencereye (kasrola) tereyağını koyup eritip piliçleri ilâve ediniz, ağır ateşte kızartmadan piliçleri ikişer dakika alt üst sote yapıp kıyılmış soğanı ilâve edip bir iki dakika daha sote yapın ve az tuz ve tavuk suyunu ilâve edip ağır ağır yirmibeş dakika kaynatıp piliçleri bir güvece çıkarınız
 
Tavuğu tencerede bir su bardağı sosu olması lâzımdır
 
Küçük bir kapta yumurta sarısı ile kremayı bir kaç saniye çırpıp karıştırarak tavuğun sosuna ilâve ediniz
 
Kaynatmadan ateşten alıp güveçteki piliçlerin üzerine dökünüz
 
Mantarı ve soğanı susuz olarak üzerine serpip servis ediniz.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
PİLİÇ FRİKASSE VERNİAZ (FRANSA) Tarifleri Fransız Yemekleri
 | 
 
 
 
 |