| 
 
| 
 
 
 | 
 
PİLİÇ FİLETOSU VENDOM | 
 
  | 
rikkat 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 31.05.2007 
Mesajlar: 380 Şehir: Çankaya - Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc15582 
Gönderme Tarihi: 22.Haz.2007 
4,009 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
SUPREME DE VO LA ILLE VENDOME
 
 
4 kişi için MALZEME :
 
2   adet pilicin göğsü 
 
Tuz, bir çimdik karabiber
 
4 çorba kaşığı un
 
2 adet yumurta bir kapta hafif çırpılmış
 
1   su bardağı beyaz ekmek içi kalburdan geçmiş
 
2   kahve fincanı rafine yağı 
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
 
YAPILIŞI :
 
Suprem en güzeli en âlâsı demektir. Buradaki anlamı pilicin göğsü pirzolasıdır.
 
Pilicin göğsünü ikiye yarıp kanat kemiğini bırakıp diğer kemiklerini ve derisini çıkarın
 
Piliç göğüslerin kalın tarafından boyuna dikkatlice cüzdan gibi yarıp içine aşağıdaki mantar hara dikkatlice doldurunuz (Göğüs dolgun bütünmüş intibaını vermelidir)
 
Tuzlayıp biberleyiniz, sonra önce una, sonra yumurtaya sonra ekmek içine bulayınız
 
Bir tavaya rafine yağını koyup kızdırıp göğüsleri tavaya koyunuz
 
Orta ateşte dörder dakika alt üst altın sarısı kızartıp bir servis tabağına çıkarınız
 
Küçük bir tavada tereyağını kızartıp üzerlerine dökünüz ve servis ediniz.
 
 
Mantar Harç 
 
 
Malzeme :
 
150 gr. dilimlenmiş mantar (1 çay fincanı)
 
1 tatlı kaşığı tereyağı
 
1 çay kaşığı ince kıyılmış soğan 
 
2 kahve fincanı mantar suyu
 
Tuz
 
Bir çimdik kırmızı yaprak biber
 
2 çorba kaşığı tepeleme dolu un (25 gr.)
 
1 kahve fincanı soğuk süt
 
1 çay fincanı kaynar süt
 
 
Yapılışı :
 
Küçük bir tencereye soğuk sütü ve unu koyup iyice karıştırıp, beş dakika bekletiniz
 
Üzerine kaynar sütü döküp karıştırarak orta ateşte üç dört dakika pişirip ateşten alınız
 
Tereyağını küçük bir tencerede eritip soğanı ilâve ediniz
 
Bir iki dakika orta ateşte kavurup tuz, biber ve mantarı ilâve edip iki dakika daha kavurunuz
 
Mantar suyunu ilâve edip kaynatarak suyunu çektirip yukardaki sütlü sosu ilâve edip bir iki dakika karıştırarak kaynatıp ateşten alınız
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
PİLİÇ FİLETOSU VENDOM Tarifleri Bavaruaz Tarifleri
 | 
 
 
 
 |