| 
 
| 
 
 
 | 
 
PİLİÇ FİLETOSU ŞANZELİZE (FRANSA) | 
 
  | 
rikkat 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 31.05.2007 
Mesajlar: 380 Şehir: Çankaya - Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc15581 
Gönderme Tarihi: 22.Haz.2007 
3,341 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
SUPREME DE BRESSE CHAMPS ELYSEES
 
 
MALZEME :
 
1   adet piliç (800-1000 gr. civarında) 
 
Tuz, bir çimdik karabiber
 
Bir çimdik rende hindistancevizi
 
2   çorba kaşığı krema (yoksa soğuk süt) 
 
2 çorba kaşığı un
 
2 adet yumurta (bir kapta çırpılmış) 
 
1/2 su bardağı galeta tozu 
 
2  kahve fincanı rafine yağı
 
1   çorba kaşığı tereyağı
 
 
YAPILIŞI :
 
Pilicin göğüslerini parçalamadan but ve göğüs olarak dört parçaya ayırınız
 
Göğüslerin kanat kemiğini bırakıp diğer kemiklerini ve derilerini temizleyiniz
 
Butların kemiklerini temizleyip ince aynalı kıyma makinasından butları iki defa çekiniz
 
Çektiğiniz kıymayı küçük bir kaba koyup üzerine tuz, biber, bir çay kaşığı tereyağı, hindistancevizi ve kremayı koyup bir ağaç kaşıkla dört dakika karıştırınız
 
Tavukların göğüslerini kalın tarafından boyuna koparmadan dikkatlice yarıp hazırladığınız kıymayı yardığınız kısımdan göğsün içine düzgünce doldurunuz (sandviç gibi) göğüs bütünmüş intibaını vermelidir
 
Göğüsleri hafif tuzlayıp biberleyip önce una sonra yumurtaya sonra galetaya bulayınız
 
Bir tavaya rafine yağını koyup kızdırıp piliç göğüslerini tavaya koyunuz ve orta ateşte beşer dakika alt üst altın sarısı kızartıp bir servis tabağına çıkarınız
 
Küçük bir tavada tereyağını koyup kızartıp üzerlerine dökünüz, aşağıdaki kremalı mantar ile servis ediniz
 
 
Kremalı Mantar 
 
 
Malzeme :
 
1/2 su bardağı dilimlenmiş mantar
 
1 su bardağı kaynar sü
 
1 kahve fincanı soğuk süt
 
1 çorba kaşığı dolusu un
 
1/2 tatlı kaşığı tuz
 
1   çay kaşığı kırmızı yaprak biber
 
1 küçük soğan (piyaz doğranmış)
 
2 tatlı kaşığı yağ.
 
 
Yapılışı:
 
Küçük bir kapta bir tatlı kaşığı yağla iki dakika mantarı sote yapıp ateşten alınız
 
Küçük bir tencereye bir kaşık yağ ile soğanı koyup orta ateşte iki üç dakika kavurup kırmızı biberi ilâve edip üç dakika karıştırıp ateşten alınız
 
Birkaç dakika sonra ılık vaziyete gelince içine unu, tuzu ve bir kahve fincanı sütü koyup bir çırpma teli ile karıştırarak ezip, sütü kaynar olarak ilâve ediniz
 
Orta ateşte karıştırarak kaynatıp üç beş dakika pişiriniz
 
Mantarı içersine süzdürüp bir iki dakika karıştırıp kaynatarak servis ediniz.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
PİLİÇ FİLETOSU ŞANZELİZE (FRANSA) Tarifleri Bavaruaz Tarifleri
 | 
 
 
 
 |