| 
 
| 
 
 
 | 
 
PİLİÇ ALA KREM (FRANSA) | 
 
  | 
rikkat 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 31.05.2007 
Mesajlar: 380 Şehir: Çankaya - Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc15583 
Gönderme Tarihi: 22.Haz.2007 
2,413 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
VOLAILLE BRESSE A LA CREME
 
 
4 kişi için MALZEME:
 
1   adet yarka piliç (1200 gr. civarında) 
 
Tuz
 
1   çorba kaşığı tepeleme dolu tereyağı
 
2   adet küçük soğan soyulmuş
 
1   çorba kaşığı un
 
2   su bardağı tavuk suyu
 
3   yumurtanın   sarısı 
 
1   çay fincanı krema
 
 
YAPILIŞI :
 
Piliçleri sekiz parçaya bölüp tuzlayıp biberleyin, dibi düz bir tencereye (kasrola) tereyağını koyup hafif kızdırıp piliçlerin derilerinin üzeri ne yanyana tencereye yerleştiriniz 
 
Orta teşli   fırında  yoksa ocağın üzerinde piliçler alt üst renk alıncaya kadar kızartıp üzerine un serpiniz
 
Piliçleri çevirerek unun karışmasını temin edip unu hafif sarartınız
 
Soğanı ve tavuk suyunu ilâve edip ağır ağır dibinde tahmini yarım su bardağından biraz fazlaca suyu kalıncaya kadar yirmibeş otuz dakika pişirip soğanları çıkarıp atınız
 
Küçük bir kapta yumurta sarısı  ve  kremayı  bir kaç saniye çırpıp tavuğun   sosundan bir kaç kaşık alıp kremanın üzerine ilâve ediniz
 
Sonra kremayı tavuğun üzerine dökünüz, karıştırıp kaynamadan ateşten alınız servis ediniz.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
PİLİÇ ALA KREM (FRANSA) Tarifleri Charlot Tarifleri
 | 
 
 
 
 |