https://cook.com.tr
 
 
Sofra Tuzu 2 Çay Kaşığı
 
Kekik 1 Tutam
 
Nane 1 Tutam
 
Galeta Unu 1 Çay Bardağı
 
Maydanoz 7 Dal
 
Pul Kırmızıbiber 1 Tutam
 
Baldo Pirinç 2 Su Bardağı
 
Tereyağı 2 Yemek Kaşığı
 
Dana Kıyma 400 Gram
 
Nohut 1 Su Bardağı
 
Soğan 1 Adet
 
Yumurta 1 Adet
 
Kabartma Tozu 1 Paket
 
Köri 1 Çay Kaşığı
 
Sıvı Yağ 2 Yemek Kaşığı
 
 
Maydanozları ve soğanı doğrayın. Çukur bir kabın içerisine doğradığınız maydanoz ve soğanları, kıyma, köri, kabartma tozu, sıvıyağ, galeta ununu ekleyin. Üzerine 1 adet yumurtayı kırın, tuzu ilave edip ve oluşan karışımı iyice yoğurun.
 
Pirinci tencerede çok az haşlayın ve bir tabağa alın. Tencerenin altını açın ve tereyağı eritin. Önceden hafifçe haşladığınız diri pirinci tereyağında kavurun. Nohutları tencereye ilave edin ve istediğiniz miktarda tuz, karabiber ve kekiği ekleyin. Tavuk suyunu da ilave edin. Üstünü kapatıp 5-6dk pişirin.
 
Tepsiye COOK Kesilmiş Yağlı Pişirme Kağıdı serin. Hazırlamış olduğunuz köfte harcından alıp avucunuz ile yuvarlak haline getirdiğiniz köfteleri COOK Kesilmiş Yağlı Pişirme Kağıdı üzerine dizin. 180C ısıda 20dk pişirin.
 
Köfteleri fırından çıkarın ve yanında nohutlu pilav ile servis edin.
 
 
 
  
 |