www.beypilic.com.tr
 
 
Pirinç 2 Su Bardağı
 
Su 2,5 Su Bardağı
 
Tavuk Suyu 1 Su Bardağı
 
Beypiliç Piliç But 2 Adet
 
Biber Salçası 1 Yemek Kaşığı
 
Ayçiçek Yağı 5 Yemek Kaşığı
 
Tuz  
 
Üzeri için:
 
Biberiye
 
Maydanoz
 
 
Beypiliç Piliç But’ları bir tencereye alın, üzerine su ilave edip haşlayın. Pirinçlerin nişastalı suyunu akıtana kadar yıkayın ve süzün. Pilav tenceresinde 3 yemek kaşığı ayçiçek yağında süzülmüş pirinçleri yüksek ateşte kavurun. Üzerine tavuk suyu ve normal suyu ilave edin. Tuz ile lezzetlendirin. Kısık ateşte kapağını kapatarak pilavı pişirin. Piştikten sonra demlenmeye bırakın. Haşlanan tavukları iri parçalar halinde didikleyin. Bir tavada ayçiçek yağını ısıtın, üzerine biber salçasını ilave edin ve kavurun. Haşlanan tavukları ekleyin ve kavurun. Tuz ile lezzetlendirin. İçerisine bir miktar tavuk suyu ilave edip suyunu çekene kadar ara sıra karıştırarak pişirin. Demlenen pilavı servis tabağına alın. Üzerine tavukları ekleyin. Kıyılmış maydanoz ve biberiye ile süsleyerek servis edin.
 
 
 
  
 |