| 
 
 
 | 
Pide Arası Çökertme Kebabı | 
  | 
şadiye hürsoy 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.06.2017 
Mesajlar: 29 Şehir: Manisa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc126103 
Gönderme Tarihi: 17.Haz.2017 
1,136 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
350 g bonfile
 
1 havuç
 
5 sivri biber
 
1 soğan
 
1 kase süzme yoğurt
 
Şiş için:
 
2 diş sarımsak
 
1 pide
 
Orkide ayçiçek yağı
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Havuç soyularak uzun ince dilimlere bölünür. Soğan ve sarımsak ince ince doğranır. Bonfile yuvarlak şekilde dilimlenir. Dilimler de parmak şeklinde doğranır. Bir tavaya Orkide sıvıyağ dökülerek etler rengi değişene kadar pişirilir. İçine havuç, biber ve soğan da eklenir. Hepsi beraber pişirilmeye devam edilir. Tuz ve karabiber atılır. Pide ikiye bölünerek servis tabağına koyulur. Üzerine de pişirilen etli karışım dökülür. Sarımsaklı yoğurt ile kenarları süslenerek servis edilir.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |