|
|
Pıçık (Diyarbakır) |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc101631
Gönderme Tarihi: 14.Eyl.2014
12,522 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım kilo köftelik bılgur
2 bardak su
1 yemek kaşığı tuz
1 kğ yoğurt
3 diş sarımsak
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı pulbiber
Bulguru derin bir kaba koyup üzerine iki bardak kaynamış suyu,sana yağını ve tuzu dökün. 15 dakika beklettikten sonra üzerine bir avuç un dökün ve iyice yoğurun (ara sıra elinizi ıslatın) sonra bunları fındık büyüklüğünde (ya da ince-uzun şeklinde) yuvarlayın. Bütün bulgur bittikten sonra tencerede kaynayan tuzlu suya atın. 15 dakika sonra kalan suyu süzün servis tabağına dökün üzerine sarımsaklı yoğurdu çırpıp dökün üzerine tereyağı ile salça kızartıp süsleyin.
|
|
Pıçık (Diyarbakır) Tarifleri Güneydoğu Anadolu Yemekleri
|
|